2024-04-13 39 瀏覽
朋友介紹我嚟銅鑼灣呢間樓上Cafe 因為個裝修有啲懷舊 又有隻特色嘅Mickey🤪 呢度嘅感覺好舒適 真係好想喺度休閒咁坐一個下晝悉尼煙腩肉卡邦尼呢度嘅卡邦尼用上西班牙豬腩 味道因為經過醃製 所以帶點鹹香🐷 卡邦尼嘅嘅口感唔算太Creamy 但係就充滿着忌廉嘅香味🍝 更重要嘅係呢一個卡邦尼意粉非常重黑椒嘅香味 喇沙龍蝦汁配大蝦長通粉呢度嘅喇沙龍蝦汁帶少少辣味 食落口都幾惹味😍 配埋幾有口感嘅長通粉 我覺得呢個醬汁配長通粉真係好夾 因為入面好掛汁 食落口真係好惹味呀 加上有4隻大蝦喺面 味道新鮮 肉質都幾彈牙🦐 白酒忌廉藍青口配法包朋友話上次都有嗌呢一個小食 覺得佢都幾抵食 因為入面有八隻好大隻嘅藍青口🐚 呢度嘅白酒忌廉整得好吸引🤩 側邊嘅三片法包就先塗上咗牛油 再焗得好香脆 Peach1664呢杯Cocktail好有特色 好適合女仔飲用 因為有特別嘅調味比起就咁飲1664更有特色🍺 飲品入面蜜桃味同埋薄荷味🍑 有呢一浸果香 令飲品更加fresh醇白特濃鮮奶咖啡去Cafe食嘢 梗係想嗌返杯咖啡☕️ 朋友就嗌咗呢杯有精美拉花嘅flat white 咖啡味都幾香呢間餐廳嘅裝修都幾復古 有好多打

喇沙龍蝦汁配大蝦長通粉
喇沙龍蝦汁配大蝦長通粉

白酒忌廉藍青口配法包
白酒忌廉藍青口配法包

Peach1664
Peach1664  醇白特濃鮮奶咖啡

醇白特濃鮮奶咖啡

呢間餐廳嘅裝修都幾復古 有好多打卡位 加上食物質素都唔錯 係間值得推介嘅樓上cafe👏🏼