2023-08-12 9 瀏覽
銅鑼灣出名多好嘢食😋不過多數都係西餐廳同埋cafe比較多,估唔到連川菜都有!仲要價錢都幾相宜😳我哋分別叫咗2個「山止川行一人午市套餐」$128未計加一,可以揀2款前菜、1款主菜而且仲包埋汽水/酸梅湯☝🏻超豐富!.一齊嚟睇吓我哋食咗啲咩先🥢前菜:😋紅油蒜泥白肉四川口水雞紅油青瓜牛展雷椒皮蛋雖然係跟餐前菜,但係擺盤完全唔馬虎,仲好精緻添❤️蒜泥白肉以卷狀形式呈現,令香料可以滲透喺肉片同埋青瓜片入面,好惹味;口水雞唔會太辣,而且啲雞肉頗嫩滑,唔錯;牛展口感彈牙,同青瓜嘅爽脆口感好夾;雷椒皮蛋係送飯一流嘅~壓辣嘅尖椒再加入多種調味料,令尖椒更容易索晒啲汁料,連同皮蛋一齊食,非常開胃😋.主菜:酸菜桂花魚水煮安格斯牛肉呢兩道主菜賣相極之吸引,啲桂花魚幾嫩滑,而且酸菜湯亦唔錯,多種調味料連同桂花魚一齊送飯,愈食愈開胃🥰水煮安格斯牛肉唔會太辣,少少麻,牛肉亦煮得剛好,幾juicy唔會「鞋烚烚」☝🏻.食完呢兩個一人餐其實都好飽下,但係想食埋個甜品,感覺圓滿啲~所以我哋額外再叫咗個豆沙鍋餅😋豆沙餡唔會太甜,幾香濃豆味,而且外皮炸得金黃酥脆,厚薄控制適中,唔錯👍🏻個人表示欣賞.整體嚟講,呢度性價比幾高,食物份

仲要價錢都幾相宜😳

我哋分別叫咗2個「山止川行一人午市套餐」

$128未計加一,可以揀2款前菜、1款主菜

而且仲包埋汽水/酸梅湯☝🏻超豐富!

一齊嚟睇吓我哋食咗啲咩先🥢

雷椒皮蛋

主菜:

酸菜桂花魚

水煮安格斯牛肉

整體嚟講,呢度性價比幾高,食物份量同埋質素都唔錯,午市套餐都整得咁精緻👍🏻環境都舒適,坐得幾舒服~

據聞呢度仲有火鍋食,下次有機會同大班啲朋友嚟都想嚟試埋佢🥰

😋山止川行

📍銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓