2023-11-18
呢排食左咁多日本嘢😭 開始驚左食日本刺身😂 所以今次轉下口味先黎食下中菜😍(中菜果然都係最好食的✌️) 收工黎左公司附近既中菜館食飯填飽肚!呢間想推介比大家,性價比好高!🌟 大家想去的話記得提早訂檯👍 菜品選擇好多,海鮮有部分亦需要提早預訂✅·🌟海鮮孖寶 (上湯海蝦伊麵🦐+半隻瑤池貴妃雞🐔) $298抵食之選!上湯伊麵好濃郁😋 個上湯食到有陣cheese味 超香好creamy😍 d蝦超大隻而且好鮮😋 應該係恰完之後過冷河~ 蝦好新鮮肉質好爽口彈牙👍;貴妃雞半隻份量都幾多,但味道就無咩特別😂 正正常常同平時出面食開個d差唔多😄·🌟溏心宮爆蝦球🦐 $128👦🏻表示佢覺得呢道菜好食!蝦肉質同上,一樣爽口彈牙😋 蝦球炸得好酥脆,外層炸衣不會太厚,配上炸香的辣椒🌶️ 辣子雞既感覺,最特別係佢個醬汁,應該係鎮江香醋煮,酸酸甜甜👍 另外醃蘿蔔都好爽口,無奇怪味道;仲有d皮蛋係隔離,但就普通皮蛋,無咩特別😂不過記得連埋個醬食先正!·🌟魚香圍蝦豆腐煲🦐 $118我太鍾意食蝦啦😂 就咁又叫左呢個煲~豆腐+蝦😭我的愛~ 豆腐特別嫩滑,蝦仍然都係爽口彈牙👍 呢間舖既蝦真的很可以!!整體食落似麻婆豆腐!再加埋爽口蝦
🌟海鮮孖寶 (上湯海蝦伊麵🦐+半隻瑤池貴妃雞🐔) $298
🌟溏心宮爆蝦球🦐 $128
🌟魚香圍蝦豆腐煲🦐 $118
我太鍾意食蝦啦😂 就咁又叫左呢個煲~豆腐+蝦😭我的愛~ 豆腐特別嫩滑,蝦仍然都係爽口彈牙👍 呢間舖既蝦真的很可以!!整體食落似麻婆豆腐!再加埋爽口蝦肉,增加豐富口感!
🌟晚茶🍵 $30/2
人均:HKD 300 up
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑