2021-02-25
依排成日喺#銅鑼灣 行街 行吓嘅時候發現咗一間裝修得都幾靚嘅餐廳——Marbling 😬 餐廳位於#fashion walk 係一間休閒又chill 嘅西餐廳❤️ 依間餐廳冇限用餐時間 大家可以選擇坐室內或者露天嘅位置 渡過一個休閒嘅下午❣️餐廳無論室內室外都勁有feel 室內裝修有格調 優雅 精緻 而室外以木為主所以好有渡假嘅感覺🤩 整體環境舒適 氣氛好好 又會播熱門嘅音樂 🎶令人十分享受🥰餐廳嘅選擇都非常之多 而佢哋主打半自助餐😋 而我哋嗌左 semi buffet lunch set (set salmon) ,半打生蠔🦪,鵝肝同兩杯mocktail🍹食物未到嘅時候我哋去咗半 #自助餐 嘅區域 見到選擇都算多 有各式各樣嘅沙律🥗🥙 跟住有芝士🧀 另外都有幾多嘅甜品選擇 例如木糠布甸 抹茶慕絲蛋糕 泡芙 啫喱⋯⋯ 我哋呢啲為食嘅人就忍唔住攞咗好多❤️ 試過大部份嘅嘢食後 水準質素都在線上 而我最鍾意食麵包布甸🤤❣️ 終於到我哋啲主菜上場🌟首先半打嘅#生蠔 全部大大隻 非常新鮮 有兩隻醬 茄汁同埋酸微微嘅辣醬🌶另外服務員有講每日嘅生蠔都係新鮮運到 所以真係隻隻鮮甜 隻隻正😋😋之後就係#
終於到我哋啲主菜上場🌟
之後就係#三文魚扒 三文魚扒就魚肉嫩滑 而佢哋亦用咗蕃茄等調味 令成個三文魚味道夠濃郁 特別佢嘅南瓜蓉非常好食🥰
跟住就到#鵝肝 鵝肝厚切 表面焦黃濃香 入口即溶 肉汁細膩嫩滑🥰 下次去嘅時候絕對會再食❤️
最後兩杯嘢飲🍹
一杯lychee apple cooler
一杯Baby Colada
由於選擇太多唔知飲咩好我哋就同服務員講我哋想要酸味味嘅嘢 之後佢就推介左依兩杯 兩杯都非常好飲❤️
最後服務態度非常良好 店員細心 會解答所有問題😬
整體來講非常推介👍🏻 想嘆個高質又舒適嘅下午茶 呢度係一個好選擇👍🏻