2019-05-08
心之食堂 (銅鑼灣).銅鑼灣樓上店其實都有好多好野食! ! 今日睇openrice比佢個邪惡包吸引左,就上去試下(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).好彩我地六點上黎,之後食食下愈來愈多人!⚜️邪惡包⚜️$38/1.話明邪惡包,就緊係令人食完充滿罪惡感嘅嘢食!邪惡包係用紫菜包住肥美的帶子,帶子再切半夾住鵝肝! 帶子夾住後中和左鵝肝嘅油膩感,入口即化,真係好好好正!⚜️李小龍卷⚜️$68.卷物入面有炸蟹鉗,青瓜,牛油果🥑魚子醬及蟹籽! 上枱係用左櫈仔上(≧∇≦)勁可愛! 入口豐富,不錯! .⚜️海膽一板⚜️$60.海膽配上紫菜,一啖入口勁香濃,充滿鮮味! !(*¯︶¯*)完全係無苦味,可見幾新鮮!好味到唔捨得呑!!.⚜️秋葵刺身沙律🥗⚜️$88.見佢同蟹糅沙律嘅價錢只係差$20,所以我哋就叫左一個有刺身食嘅沙律,雖然我個人本身麻麻哋秋葵,但聽說都係健康嘅食物同埋我本來覺得佢黏黏感覺有啲怪(´・Д・)」但點知呢個沙律配上芝麻醬一啲都唔奇怪啊.⚜️原條鰻魚石鍋飯⚜️$118.條鰻魚真係成隻手咁長🤣 鰻魚汁配上石窩飯,有少量飯焦咬落脆脆地,配上鰻魚,不錯!—————————————————————-環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務
.好彩我地六點上黎,之後食食下愈來愈多人!
邪惡包
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
📌心之食堂 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室
—————————————————————- #hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#吃貨#美食#打卡好去處#相機食先#銅鑼灣美食#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#foodblogger#hkfoodblogger#hkgirl #hkdessert#foodporn #hkfoodblogger#instafood #instagram #foodstagram#foodie #心之食堂
雞軟骨