近排要準備聖誕交換禮物🎁,就去左銅鑼灣個邊行下街買嘢,順便食飯。天氣咁凍就梗係熱辣辣打個邊爐取暖。希慎嘅牛気大翻身,仲推出咗分店限定嘅北海道夢幻海鮮湯同鮮美海鮮拼盤,咁特別,當然要試試佢我地叫左澳洲極上和牛+海鮮放題(Lv5套餐),每位$448 +1。 呢個套餐包左安格斯牛、牛肩肉、牛小排、美國肩肉眼等等,又有牛骨髓、烏雞片、鮮魚片任食除左牛肉選擇多之外,出面食材區都有好多野揀。咁岩我地1730食頭輪,見到佢有咖喱魚蛋、燒賣、豬軟骨等小食,之後會換款,有洋蔥牛肉、豬手等菜式,味道都唔錯架。甜品就一般,常見雪糕機嘅質素同啲小糕點咁。飲品都有好多選擇,兩排大雪櫃任揀。 唯獨烏冬方面係用自家制料,品質一般呢個套餐最主打嘅都係個海鮮拼盤,有蝦、螺、鮑魚、半隻蟹、青口同扇貝,淨係食呢個拼盤都幾滿足,蟹肉有鮮味,有口感,肉質絕對唔「梅」。 以放題質素講,各種海鮮都幾好👍🏻,唔會令你覺得比啲下欄野你食,啲肉質厚實,仲帶有海鮮嘅鮮味極上和牛真係食得出係3-400蚊價位嘅牛肉,叫左3次牛肉,都冇出現越比越差肉質嘅情況,對得住個價錢。 私心建議食極上和牛就好,其他肉類真係食到個分別!記住記住,個海鮮拼盤係

記住記住,個海鮮拼盤係佢重開優惠先有推廣,仲有希慎店限定嘅北海道海鮮湯底、甜品十勝紅豆豆乳冰豆花、炙燒芝士帆立貝。 呢排去食仲送埋牛気御守同公仔,都幾得意😂,哄到臭屁熊好開心😘

_
🍽味道指數:★★★★☆
📷環境指數:★★★★★
🛎服務指數:★★★★☆
💰抵食指數:★★★★★
😋推薦指數:★★★★☆

📍火鍋牛気(希慎廣場店)
2023-12-20
  • 極上澳洲和牛