2024-06-21 3116 瀏覽
今日同大家介紹一間之前都有介紹過嘅長腳蟹專門店~ 佢哋係位於銅鑼灣嘅利苑一期!如果大家想食得健康啲 又想食蟹嘅話都歡迎嚟呢間試一試!🦀松葉蟹天婦羅及毛蟹火鍋套餐 $458嗰日就食咗佢哋嘅午市套餐!(●°u°●)​ 」🦀🥘呢一個餐首先會有前菜啦就係蟹肉茶碗蒸,馬鈴薯沙律同埋麵豉湯!蟹肉茶碗蒸上面會有一個蟹肉做嘅羹~ 同埋上面都會放咗少少豆類 所以食落去嘅層次感同埋口感滿滿!另外跟餐除咗火鍋嘅蟹之外 仲會有跟松葉蟹天婦羅!🦀😍會跟一隻蟹腳同埋一個蟹鉗 食落去真係啖啖肉😋😋另外仲會有其他嘅蔬菜天婦羅 最特別嘅一定係佢有隻炸蛋天婦羅🔥🥚啱啱講到如果大家想食得健康嘅話可以去呢一間餐廳係因為佢哋嘅火鍋係用昆布湯嚟做湯底!所以無論落啲咩落去都會覺得好清淡 真真正正食到蟹嘅香味🔥🦀!火鍋方面就係淥毛蟹嘅 比起長腳蟹佢會少啲肉 另外都要落手落腳自己撩起啲肉!所以如果有朋友想保持佢哋嘅儀態嘅話 歡迎你哋就淨係食天婦羅套餐 就可以保證有啖啖肉啦!火鍋仲跟咗一個稻庭烏冬又或者白飯🍚我自己就揀咗烏冬啦 因為佢比較襯個湯底😋😋另外仲會跟咗一個雜菜盤 我覺得呢個餐嘅話一個女仔食都幾夠食㗎(●°u°●)​ 」!! 同

🦀松葉蟹天婦羅及毛蟹火鍋套餐 $458

我覺得呢個餐嘅話一個女仔食都幾夠食㗎(●°u°●)​ 」!! 同埋係一間幾有儀式感嘅餐廳🍴
————-
🦀銅鑼灣-蟹膳