2024-10-15 178 瀏覽
餐廳位於樓上,環境靜謐,裝潢充滿泰國風情,仲播緊悠閒嘅泰國歌。一入到去就感受到濃厚嘅異國情懷。另外今日我哋叫餸嘅時候發現佢哋小食、甜品、配菜都係可以無限追加。我地追加咗三樣嘢,追加嘅嘢細細碟,但係可以試多幾樣唔同品種。泰國船麵首先試咗泰國船麵,面條滑溜,湯底濃郁,香料味十足。搭配啲嫩滑的牛肉,辣辣地食得好過癮!軟殼蟹皇咖喱飯蟹肉鮮嫩,咖喱醬汁香濃,絕對係配飯嘅最佳拍檔。每一啖都充滿了蟹味,同埋咖喱嘅香氣,真係好正!平時少食飯,今日都食多咗。泰式炒通菜通菜心鮮嫩,炒得剛好,保留咗菜的清脆感。而且加咗泰式調味,令整碟菜都充滿咗香氣!木瓜沙律清新嘅開胃菜,味道酸酸甜甜,搭配花生碎,口感層次豐富。雞肉串燒 配泰式花生醬雞肉烤得外焦內嫩,花生醬香濃,令整個串燒更添風味,令我食到好滿足!芒果糯米飯甜品方面,芒果糯米飯真係唔可以錯過!芒果熟透,果肉甜滑,搭配椰漿和糯米,甜而不膩,令人心情愉快。菠蘿梳打同泰式奶茶最後飲咗一杯菠蘿梳打,清新又解渴,仲有一杯泰式奶茶,奶香濃郁,甜度適中,完美結束呢一餐!

泰國船麵

軟殼蟹皇咖喱飯

泰式炒通菜

木瓜沙律
清新嘅開胃菜,味道酸酸甜甜,搭配花生碎,口感層次豐富。

雞肉串燒 配泰式花生醬

芒果糯米飯