2023-12-14 18 瀏覽
我想同你一齊食…煙鴨胸蒜油扁意粉最近喺銅鑼灣發現一間幾意思嘅一間Cafe,位置喺銅鑼灣嘅耀華街門面未必好突出,但慶幸我踏入Cafe嘅門口…有別於平時嘅餐廳或者咖啡店,場面貼滿第三世界國家小朋友海報,一個角落擺滿非洲族民嘅手工寄賣…有啲可惜遲左幾日發現呢間Cafe,有張海報係介紹剛剛過去嘅星期一喺香港由非洲朋友嘅巡迴演出🫶🏻感覺係一間幾有愛嘅Cafe☕️其實我係比今日嘅special of day 嘅Menu吸引了💕🤍煙鴨胸蒜油扁意粉 $118煙鴨胸片不吝嗇,鹹香味配上蒜香意粉,一啲都唔寡🤍青醬牛油果帶子扁意粉 $148呢個意粉有驚喜!想像唔到原來牛油果都可以變做意粉嘅醬汁,而且廚師加入檸檬汁令到味道更加清新💕鍾意🤍慢煮溫泉蛋卡邦尼意粉 $118溫泉蛋配埋煙肉鹹香鹹香,而且份量都幾多!意粉嘅份量都幾多,有男有女都食得飽飽😆係滿足嘅感覺☕️House blend $40值得一試嘅係佢哋嘅豆豆,一杯Americano,一啖入口,酒木桶香,似有點羊味,味道平均。店主好抌本🫶🏻的確係好有愛嘅Cafe,到去你會情不自禁,參觀一下度 📍銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下8號舖#銅鑼灣美食 #銅鑼灣Caf
我想同你一齊食…

煙鴨胸蒜油扁意粉

🤍煙鴨胸蒜油扁意粉 $118

煙鴨胸片不吝嗇,鹹香味配上蒜香意粉,一啲都唔寡

🤍青醬牛油果帶子扁意粉 $148

🤍慢煮溫泉蛋卡邦尼意粉 $118

溫泉蛋配埋煙肉鹹香鹹香,而且份量都幾多!

意粉嘅份量都幾多,有男有女都食得飽飽😆係滿足嘅感覺

☕️House blend $40

的確係好有愛嘅Cafe,到去你會情不自禁,參觀一下

📍銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下8號舖

#銅鑼灣美食 #銅鑼灣Cafe #良心企業 #愛心企業