今日同朋友去咗銅鑼灣百樂中心嘅樓上Cafe-就是偏偏喜歡你,餐廳入面嘅裝修非常打卡able,周圍都係粉紅色嘅花花佈置,充滿少女心,而且仲有兩個好靚嘅鳥籠座位,側邊放咗少少道具例如公主皇冠,可以俾食客任意打卡。我哋嗌咗兩個 lunch set,分別係意式香草烤春雞同香辣南美海蝦意粉,跟餐會送兩個南瓜濃湯,額外嗌飲品會有減$10優惠。南瓜湯嘅質地濃稠,口感順滑,有濃郁嘅南瓜蓉,食落仲有幾粒南瓜籽。香草烤春雞嘅外皮烤得金黃酥脆,調味調得啱啱好,就算唔點附送嘅燒汁,就咁食雞肉都好夠味,上菜上咗15分鐘後隻雞都仲係好熱,半隻雞有齊雞翼、雞髀、雞鎚同雞胸,切開雞肉後裡面依然保持住好多汁,雞肉嘅質地好嫩滑,熟嘅程度啱啱好好,配菜有沙律同芝士味Taco,份量好夠飽!大蝦意粉亦都好好食,海蝦好新鮮,爽口彈牙,食得出唔係雪藏蝦,而且都算幾大同幾多隻,配料有蘑菇同蕃茄仔,醬汁有香草、辣椒絲同奶油味,成碟意粉嘅味道都好夾,但係有少少嘅辣味,令人食完都好有胃口!鍾意去Cafe打卡嘅朋友可以嚟呢間餐廳食,絕對推翻咗「Cafe嘢食通常都唔好食」嘅迷思!📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖位置就腳

📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖
位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊