2024-11-05 1214 瀏覽
今日假期帶住屋企人去享受下午茶🍵。一坐下,我哋就點咗壺茶,然後慢慢考慮要叫咩點心🤗。我哋選擇咗玄米茶,呢種茶喺其他茶樓唔多見,茶香🌿清新,口感輕柔,完全唔澀,飲落好舒服。廚房推薦:蜜汁脆燒鱔即燒伊比利亞叉燒皇白灼青蔬呢兩道菜係必試,連經理都推介,脆燒鱔同叉燒都好正👍🏻。脆燒鱔的皮烤得香脆,肉質又肥又多汁💦,完全冇腥味,味道甘香。而叉燒同樣出色,外邊微焦,肥瘦比例完美,肉質鬆軟得無話可說💫。點心選擇:富貴瀨尿蝦餃酥皮菠蘿叉燒包蟹籽蝦仁燒賣瀨尿蝦餃好少見,餃皮薄透,裡面有一隻小瀨尿蝦和蝦滑,鮮味十足🦐。菠蘿叉燒包則外皮香脆,叉燒餡鹹甜適中,還是微微熱辣,食落真係好好味😋。總體來講,今次的茶餐體驗非常愉快,食物質素高,絕對值得再來!

廚房推薦:
蜜汁脆燒鱔