2024-07-12 48 瀏覽
以前有去過大角嘴個間Lost Star, 好喜歡個度既live band show同整間餐廳既情調。今次由同一團隊開的以黑膠唱片為主題既餐廳,住附近既我一定要試試。沙律非常清新開胃,配以Parma Ham, 合桃,無花果仲同蜜柑,口感同味道都為整個晚餐體驗帶來一個好開始。主食就叫左個法國鴨腿,皮脆內嫩。調味剛剛好不會過咸,原來呢道菜配了剛訂的同一款沙律菜,佢用上既黑醋汁好好味不會怕厭。另外點了一份牛尾貓耳朶粉,佢以蕃茄汁作調味,牛肉亦非常淋,就好似食緊一份西式炆牛腩。最後當然要食埋佢個廚師推介甜品tiramisu啦。用個咖啡杯裝住賣相精緻,味道唔錯,唔算太多cream,2個人share剛好唔怕肥。友人話放工點都要啲酒精relax下,叫左杯whisky high ball,一邊食一邊暢飲,一邊聽住黑膠音樂,似乎都將今日既煩惱放下。餐廳裝修好靚,整幅牆都係黑膠唱片。服務亦好好,幾乎每食一碟菜都會換一次碟,亦好主動添加水。下次要嚟坐吧枱飲下野先!