2024-02-18
呢間餐廳係牛大人嘅新品牌台式火鍋,主打一人火鍋套餐,平日夜晚都幾多人食,仲要好多係一個人呢度嘅一人鍋玩法係先揀一個主食,再揀個粉/飯,然後揀個湯底,仲可以加錢追加小食同飲品,而出面有個醬料區同蔬菜配料區可以任食菜同菇,限時90分鐘絕對夠哂食得飽🌟夜市養生排骨鍋呢個湯底有啲似馬來西亞肉骨茶,湯底好甜,飲落有少少藥材味🌟爆炒燒酒烏雞鍋職員喺我哋面前炒一炒湯底啲烏雞同薑,然後淋杯燒酒落去點火,搞到好大火好啱打卡,最後先加湯入個鍋味道方面,湯底充滿酒香味,而由於有薑,飲落少少辣,啱哂冬天驅寒🌟安格斯牛小排🌟SRF極黑牛前肩肉牛小排脂肪相對較多,所以比較滑同淋牛前肩肉牛味比較濃郁,肉質偏瘦,食落有咬口🌟懷念鹽酥雞🌟夜市炸魷魚兩款小食炸得好酥脆,幾有驚喜,值得加錢試下🌟蘋果醋QQ冰紅茶🌟真心橙意翡翠打邊爐配呢兩杯野飲幾消滯,特別係蘋果醋,酸酸地可以去除油膩感呢個一人鍋仲有跟一碟火鍋配料,有芋頭貢丸、手工花枝丸、響鈴、蜆、蟹棒、芋頭、豆腐、冬菇、蕃茄,每樣一件可以試完睇下加錢叫邊樣,不過如果揀咗米粉的話,食完已經飽哂,因為米粉份量勁多,而埋單後每人仲送一枝雪條呢餐每人大約$250,想打邊爐又唔想咁h
🌟夜市養生排骨鍋
呢個湯底有啲似馬來西亞肉骨茶,湯底好甜,飲落有少少藥材味
🌟爆炒燒酒烏雞鍋
🌟安格斯牛小排
🌟SRF極黑牛前肩肉
牛小排脂肪相對較多,所以比較滑同淋
牛前肩肉牛味比較濃郁,肉質偏瘦,食落有咬口
🌟懷念鹽酥雞
🌟夜市炸魷魚
兩款小食炸得好酥脆,幾有驚喜,值得加錢試下
🌟蘋果醋QQ冰紅茶
🌟真心橙意翡翠
呢餐每人大約$250,想打邊爐又唔想咁heavy嘅話,呢間係唔錯嘅選擇