2024-02-26
呢間由旺角開店到宜家銅鑼灣都有分店既高級中菜!餐廳入面裝潢保持到一向懷舊既風格 非常有格調每樣菜品都係用高級食材烹調 仲有高級廚師烹飪完全對得住佢地既價錢!今次我哋就去食左佢哋既午餐 真係勁正😍-🥢燉湯燉湯好大盅,一開蓋見到成盅都係料,有雞有魚,魚肉有輕輕煎過再燉,雞肉都燉到骨肉分離,可以湯頭非常之鮮甜😋 湯料都唔會好乾好柴,飲唔停但真係好大盅完全飲唔哂😂🥢花膠鮑汁燴飯跟原隻鮑魚($198)花膠超大片,鮑魚都好大隻😍 完全係女士既恩物!滿滿既骨膠原!鮑魚都好彈牙唔會韌,賣相同擺盤都好精緻又高級既感覺,個汁仲可以用黎撈飯添😋🥢黑松露煎雞 ($158)雞肉煎到金黃色就咁睇已經勁吸引!外皮仲係非常之脆,而且肉質非常嫩一啲都唔柴。每舊雞肉都充滿住黑松露既味道,聞落香食落更香😋 仲有啲蒜頭同紅黃椒做搭配 送飯都好正😍-成個食飯既環境真係好舒服有好幾個位仲可以落簾 好夠私隱度呢間完全值得同屋企人既長輩一齊黎食翻次😋
餐廳入面裝潢保持到一向懷舊既風格 非常有格調
每樣菜品都係用高級食材烹調 仲有高級廚師烹飪
完全對得住佢地既價錢!
今次我哋就去食左佢哋既午餐 真係勁正😍
🥢燉湯
🥢花膠鮑汁燴飯跟原隻鮑魚($198)
🥢黑松露煎雞 ($158)
成個食飯既環境真係好舒服
有好幾個位仲可以落簾 好夠私隱度