2023-08-08 71 瀏覽
今次係銅鑼灣覓食!呢間餐廳之前都食過幾次,質素都keep得住,今次仲好好彩坐到落地窗口位,個景好靚😍鍋燒烏冬定食 $128呢個餐雖然叫烏冬定食,但其實非常豐富,包埋天婦羅蝦一件,雜菜二件,三文魚飯團,定食跟餐仲有沙律,刺身,蒸蛋同漬物,加埋餐飲/雪糕,真係好豐富,好抵食。烏冬湯底清甜,似係昆布湯底。烏冬偏軟身,好岩我口味🥰鍋內仲有大量蔬菜,有金菇,冬菇,紅蘿蔔,大蔥同菠菜,加多隻半生蛋,食左好多蔬菜感覺好健康,雞蛋撈烏冬都好好食。天婦羅有蝦,南瓜同蕃薯,蝦肉爽口彈牙,南瓜同蕃薯都炸得軟糯香甜。三文魚飯團的形象好完美😆飯團有好多三文魚鬆,成個飯團都好惹味。刺身有三文魚,油甘魚同帶子。三文魚同油甘魚都好新鮮,好肥美,好鮮甜,帶子好彈牙。蒸蛋同沙律正常發揮。跟餐可以揀餐飲或者雪糕,我揀咗雪糕,都仲有兩款雪糕口味可以揀😋一款係Häagen-Dazs 的朱古力雪糕,另一款係Movenpick的焦糖燉蛋雪糕,咁我係揀creme brulee。雪糕的燉蛋味好香濃,配埋焦糖好好食😍岩鹽日本料理 (利舞臺廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場16樓A號舖*上述文章只供參考及以當時價格為準

鍋燒烏冬定食 $128

岩鹽日本料理 (利舞臺廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場16樓A號舖

*上述文章只供參考及以當時價格為準