2023-02-10 85 瀏覽
👦🏻知道👧🏻鐘意食海鮮,所以揾咗間係銅鑼灣既海鮮蒸氣火鍋!餐廳座位之間用竹簾分隔,令食客享有私人空間。出面自助區可以自行調教醬料,但我地食海鮮鐘意食原汁原味😋,所以無拎到~有四個套餐可以選擇,如果想追加某樣海鮮、肉類、丸類,可以單點嗌。我地叫咗$288內務總管套餐,包咗三點刺身、炸物、海鮮、肉類、三寶丸、蔬菜拼盤同甜品。餐枱面貼有每樣食物蒸煮時間,放食物入爐到,再按電爐上既計時功能,夠鐘就會有嗶嗶聲提示。🔹三點刺身:北寄貝、甜蝦同帆立貝,都好鮮甜。🔹炸物:每人3件日式炸雞,配有沙律醬解膩,上枱時熱辣辣炸到脆口,內裏嫩滑多汁!🔹海鮮:有白蜆、蝦、鮑魚、蟹半隻、元貝、時令海鮮、大蜆。白蜆同大蜆蜆肉飽滿,帶有鹹香鮮甜既海水味~ 蝦肉爽口!鮑魚肉質彈牙!蟹肉好鮮甜多汁!元貝大大粒厚肉多汁!🔹肉類:美國肥牛、豚肉片同雞腿肉三揀二 。推介美國肥牛!肉味濃郁!🔹 三寶丸:牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸同招牌墨魚丸。最鐘意牛骨濃汁牛丸!濃濃牛味,有啲筋位爽口彈牙,裏面多汁!🔹 蔬菜拼盤:有生菜、娃娃菜、金菇、南瓜、翠玉瓜、冬菇同粟米。蒸既蔬菜吸收到海鮮既甜味~🔹粥:蒸到軟腍既芋頭同南瓜,加埋粥煲滾,變成綿

🔹三點刺身:北寄貝、甜蝦同帆立貝,都好鮮甜。
🔹粥:蒸到軟腍既芋頭同南瓜,加埋粥煲滾,變成綿綿既芋頭南瓜粥,有海鮮既鮮甜味!
🔹 甜品:維記雪米糍有雲呢拿味/芒果味,一口size既雪米糍為呢餐飯做完滿既ending🥰!

📍 船渦 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈3樓
內務總管套餐