2019-09-08
這間銅鑼灣樓上既西餐廳,環境舒適高級,同男朋友拍拖食飯一流。每張枱有乾花同蠟燭,蠟光晚餐非常浪漫!座位舒適寬敞,枱同枱之間空間十足,非常有私隱既感覺,坐下無耐就上餐包,我簡左提子包,外層脆身軟硬。4 Course Dinner Set $390前菜:當造黑無花果、燒虎蝦、BB菠菜、藜麥沙律配果醋汁藜麥沙律係非常有益健康既選擇,卡路低,營養價值高,高纖維,飽肚又健康!虎蝦外皮燒得香脆,肉質彈牙,無花果香甜開胃,沙律十分滿意!湯:荷蘭白菌忌廉湯意想不到咁出色既餐湯!上枱時店員會問需唔需要落黑椒調味,非常貼心咁幫手落黑椒。忌廉湯非常非常熱,飲落第一口差的燙到口,菌味非常濃厚,而忌廉湯質感黏稠濃郁,有粒粒狀既菌類口感,非常出色!飲完想再叫多碗!炭燒西班牙伊比利亞黑豚蓋上肉(全橡果), 葫蘆瓜蓉配燒肉汁份量十足既黑豚肉,肉汁豐盛濃郁而且肉質嫩滑,食落唔韌又無渣,配上燒肉汁真係誇拉拉,不得了!而葫蘆瓜蓉(黃色既醬蓉)較鮮甜,味道特別,配黑豚肉有不同既風味!餐菜:熱檸茶普通既熱檸茶,配上乾花同蠟燭,望落特別好飲甜品:法國蜜瓜配荔枝雪芭擺盤非常精美既甜品,旁邊既一點點係芒果醬,點綴甜品一流!荔枝雪芭上
每張枱有乾花同蠟燭,蠟光晚餐非常浪漫!
4 Course Dinner Set $390
前菜:當造黑無花果、燒虎蝦、BB菠菜、藜麥沙律配果醋汁
虎蝦外皮燒得香脆,肉質彈牙,無花果香甜開胃,沙律十分滿意!
湯:荷蘭白菌忌廉湯
炭燒西班牙伊比利亞黑豚蓋上肉(全橡果), 葫蘆瓜蓉配燒肉汁
餐菜:熱檸茶
普通既熱檸茶,配上乾花同蠟燭,望落特別好飲
甜品:法國蜜瓜配荔枝雪芭
擺盤非常精美既甜品,旁邊既一點點係芒果醬,點綴甜品一流!
荔枝雪芭上有青檸,吱少少青檸汁落雪芭上,估唔到青檸味同荔枝味咁夾!雪芭有荔枝香味再帶點檸檬酸,非常清新香甜!正!
完全估唔到$390既Dinner Set有咁高水準,完全係價廉物美,不錯既餐廳!