2024-04-24
今日同朋友久違聚會~我選擇左呢間位於銅鑼灣的Layback Cafe & Bar🤍餐廳環境讓人放鬆,裝修風格特別!係一間高質嘅西餐廳,朋友同我都好鍾意🥰蘋果蜜桃鮮打綠茶呢杯飲品喺其他地方好少見,所以好值得試!濃郁的蜜桃汁再配搭清香淳樸的綠茶,味道香甜帶一點淡淡的苦澀,再加上清甜嘅蘋果味,非常可口、口感豐富🤤蘋果啤梨鮮打綠茶這個和蜜桃鮮打綠茶有鮮明的分別!蘋果啤梨先打綠茶,味道非常清新、啤梨與蘋果的味道融合,十分清甜💚再加淡香的綠茶簡直是絕配!芝士薯條芝士和薯條是一個很好的搭配~是很多人喜歡的組合😋而呢間餐廳嘅芝士薯條味道有層次,芝士醬料很多,薯條香脆,是芝士愛好者必點的菜式!蟹膏蟹肉卡邦尼卡邦尼係有名嘅意粉之一,用蟹肉同蟹膏搭配卡邦尼,我是第一次見,但是讓我非常驚喜!濃郁的蟹膏和香甜的蟹肉加上卡邦尼原本的味道,非常美味!不會太膩、味道豐富❤️如果喜歡食蟹的人,一定要試一下!明太子軟殼蟹扁意粉作為蟹肉愛好者,這個一定是必點的!明太子醬料鹹香味俱全帶一點微辣,非常惹味!加上香脆可口的軟殼蟹,還有七彩顏色的配料裝飾,非常美觀😍更加令人開胃!Ube Mochi Basque Cheesecake
蘋果蜜桃鮮打綠茶
蘋果啤梨鮮打綠茶
芝士薯條
蟹膏蟹肉卡邦尼
富❤️如果喜歡食蟹的人,一定要試一下!
明太子軟殼蟹扁意粉
Ube Mochi Basque Cheesecake
最後梗係要食吓餐廳嘅甜品啦~今次我哋就嗌咗呢個Ube Mochi Basque Cheesecake💜淨係就咁睇個外表已經覺得好吸引!食埋更加不得了!Cheesecake 質感creamy,入口即溶再加埋入面嘅麻糬,煙靭嘅口感,非常特別!紫薯味仲要好香甜🤤
喺繁忙嘅鬧市我哋總需要一個可以俾我哋放鬆嘅地方同朋友傾吓計食餐飯~而Layback Cafe & Bar就係一個可以俾人放鬆下嘅餐廳,店員態度都好好,令我哋成個用餐體驗都好開心🥰店員會顧及我哋嘅需要提供適合我哋嘅服務!加上餐廳優雅嘅環境,美麗嘅月亮燈,更加好適合打卡🫶🏻總括而言真係好值得一試~