2024-12-05 603 瀏覽
🎄話咁快就到聖誕,趁聖誕旅行之前要提早慶祝啦。🎏銅鑼灣板神鐵板燒環境超級豪華,日式高級木質枱凳配合柔和燈光,典雅又有情調,店員親切有禮,好適合慶祝或者請客食飯。🇯🇵坐鐵板席睇住大廚主理食材,手勢好pro,而且同客人有非常良好嘅溝通,態度友善又風趣幽默,成餐飯都好開心。板神聖誕大餐 🎄🍣前菜:色彩鮮艷,三文魚卷、七彩炸雞和聖誕樹車厘茄擺盤好靚,好適合打卡。🥗野菜沙律用咗柚子汁,酸酸甜甜好開胃。🦪日本生蠔、油甘魚、赤蝦、真鯛、鮪魚,呢度嘅刺身好新鮮,日本蠔入口滑潤,充滿海水味,鮮甜又juicy!鐵板燒非常豐富澳洲鮑魚、白鱈魚、鮮活龍蝦🦞澳洲龍蝦龍蝦絕對系重頭戲,無論觀感定味道都出色,對切邊嘅龍蝦在鐵板上仲郁到,感覺有少少殘忍,師傅用龍蝦醬同牛油煎香龍蝦大哥,我哋好快就聞到鮮香嘅味道,而忘記咗龍蝦大哥嘅疼痛,咁我哋會好好品嘗龍蝦肉啦。🦪鮑魚好大隻,師傅刀工好勁,無論將鮑魚切厚片、薄片都非常精細,薄切口感比較爽口、厚切就比較有咬口。就咁食已經好夠味,非常鮮甜。🐟白鱈魚肉質厚實鮮嫩,外皮煎到薄脆香口,賣相一流。🐂A5鹿兒島牛肉呢個A5級嘅油花分布均勻,牛肉粒上軟冧入味香撲鼻,入口即化,香到不得了
🎄話咁快就到聖誕,趁聖誕旅行之前要提早慶祝啦。

板神聖誕大餐 🎄

🥗野菜沙律用咗柚子汁,酸酸甜甜好開胃。

鐵板燒非常豐富
澳洲鮑魚、白鱈魚、鮮活龍蝦

🦞澳洲龍蝦

🐟白鱈魚肉質厚實鮮嫩,外皮煎到薄脆香口,賣相一流。

🐂A5鹿兒島牛肉
呢個A5級嘅油花分布均勻,牛肉粒上軟冧入味香撲鼻,入口即化,香到不得了!薄燒仲加入蔥同脆炸蒜片,極香口!

🍚最後食埋炒飯、麵豉湯、甜品就大大滿足啦!

📍板神鉄板燒日本料理
銅鑼灣告士打道255-257號信和廣場1樓103號舖