2024-04-04
假期前就是要盡興一下,放工後就同個同事仔去銅鑼灣行街,順便就搵間日式居酒屋,飲下野食下野。就等我介紹一下今晚食咗啲咩好嘢啦✌🏻美食推介:👍🏻💛FireBird雞肉串燒合盛(5串):有秋葵串、雞胸串、長蔥雞腿串、免治雞肉棒、雞腎串,雞肉肉嫩,咬一口都充滿肉汁鎖住,不會太乾及油膩😋而免治雞肉棒沾上蛋黃汁一起吃,更十分回味😋💛重量級火焰原隻雞腿:火焰雞腿果然是FireBird名物,好睇又好食,店員會在雞腿上加上清酒,然後燃點火焰,燒後每啖雞腿肉仍然嫩滑,而且更充滿紅黃椒的香氣,正👍🏻👍🏻👍🏻必食👍🏻💛明太子芝士椰菜燒餅:勁多明太子的醬汁配上日式燒汁,混在一起吃勁夾,滿滿椰菜絲,吃掉也不太油膩,很滿足😌💛日本產霜降A4和牛壽喜燒:霜降A4和牛每片都滿滿雪花,再配上甜甜的壽喜燒汁,加上炆煮過的牛脷,豆腐及雜菜,非常豐富👍🏻😋💛Strawberry Yakult Cocktail: 新鮮的士多啤梨,配上益力多及日式清酒🍶製作成沙冰🍧特飲,清新而不甜,而且清酒入口口感好好飲😋💛Lychee Frozen: 沒有酒精的特飲,藍白色的一杯沙冰,荔枝及檸檬汁製成的沙冰特飲,冰冰凍凍的,不甜清新的味道👅💛F
就等我介紹一下今晚食咗啲咩好嘢啦✌🏻
美食推介:👍🏻
💛FireBird自家制草莓大福:重點推介👍🏻👍🏻👍🏻全晚我最欣賞係這個甜品,大福皮薄煙煙韌韌,配上紅豆蓉及新鮮的日本草莓🍓紅豆蓉甜到剛剛好,不會搶了草莓原本的香甜味道,自己吃一整粒也可以😌👍🏻👍🏻讚👍🏻😍😍
⭐️餐廳服務專業,值得一贊👍🏻