家賀屋

Harvest House
家賀屋坐落於銅鑼灣鬧市🇯🇵此分店開業半年左右,裝修具特色,餐枱間夠闊落,配上柔和嘅燈光,感覺比一般日本菜居酒屋較高格調✨但價錢原來相當平民化🙌🏻食物種類有好多選擇,花多眼亂😍🍣特色壽司-黑松露煙燻帆立貝、柚子風手切本鮪魚腩蓉,好特別!未試過依種壽司☺️ 以及最喜愛的火炙花之戀,入口即融🤤值得推薦👍🏻🦐特選刺身盛-魚生係呢度必嗌,每件都厚切🔪夠新鮮🐠🦑海苔脆醬魷魚-紫菜味炸魷魚絲加埋沙律醬七味粉✨好可口熱食方面,我哋點咗🐂薄燒牛舌、🐓雞軟骨餃子、🐟鹽燒三文魚鮫🌸月見櫻花海老丼-推薦俾鍾意食新鮮蝦嘅朋友🦐及角切海鮮丼🐟 另外仲有好多有特色的酒精類果汁飲品🍹啱晒我😍 巨峰提子乳酸梳打酒🍇 但係最驚喜嘅係甜品🍑蜜桃雪葩🍨雪葩釀在冰凍的桃中,夠晒清新解膩✨叫咗好多嘢食都係$1000度,銅鑼灣區嚟講性價比真係超高🤝 捧住個大肚腩走🤰🏻😂

食物種類有好多選擇,花多眼亂😍

🦐特選刺身盛-魚生係呢度必嗌,每件都厚切🔪夠新鮮🐠
🦑海苔脆醬魷魚-紫菜味炸魷魚絲加埋沙律醬七味粉✨好可口
熱食方面,我哋點咗🐂薄燒牛舌、🐓雞軟骨餃子、🐟鹽燒三文魚鮫
🌸月見櫻花海老丼-推薦俾鍾意食新鮮蝦嘅朋友🦐及角切海鮮丼🐟