2024-04-02 72 瀏覽
以黑膠碟為主題嘅西餐廳好少見。未入去已經感覺好嬉皮士嘅感覺。以水泥風設計嘅餐廳,非常英倫feel。餐廳中間有吧枱旁邊有DJ喺度打碟餐廳周圍都好多打卡位。天山雪谷薰衣草茶非常香薰衣草味嘅熱飲,喜歡薰衣草嘅朋友絕對要試試。素肉玉米片份量超多,作為前菜嚟講真係未食主菜已經飽晒,店仲要比左勁多素肉,完全不吝嗇。燒美國黑安格斯肉眼扒 (10oz)配菜有日本南瓜、薑黃椰菜花、法邊豆,非常健康。配上法式伯那西醬比你點牛扒食。點完後感覺冇咁膩。牛扒脂肪比例平衡,入口唔會韌,好重牛味。我哋叫咗五成熟,餐廳煎到剛剛好。手工芝士烤雞卷(四件)非常多手工嘅一道菜式,雞卷入面的芝士味唔會太重搶走雞的鮮味,反而幫忙雞味升華。烤雞卷嘅皮,煮到好似啫喱嘅口感,雞肉肉質鮮嫩彈牙,而且好滑。配菜有煙肉、馬鈴薯蓉、仲有四粒車厘茄。迷你德國鹹豬手食落豬手唔會過鹹,旁邊有酸菜,外皮炸到脆卜卜。旁邊配上烤椰菜另外再比一個蜜糖芥末醬比你點德國鹹豬手,令豬手味道更加提升。黃金桂花烏龍冷萃氣泡茶飲到烏龍茶同桂花味,再加埋有氣,非常醒神,感覺非常特別。 因為無糖更非常適合食完成堆肉,幫助去除油膩感。
以黑膠碟為主題嘅西餐廳好少見。

旁邊有DJ喺度打碟

餐廳周圍都好多打卡位。

天山雪谷薰衣草茶
非常香薰衣草味嘅熱飲,喜歡薰衣草嘅朋友絕對要試試。

素肉玉米片

燒美國黑安格斯肉眼扒 (10oz)

手工芝士烤雞卷(四件)

迷你德國鹹豬手

黃金桂花烏龍冷萃氣泡茶

2024-03-28
  • 燒美國黑安格斯肉眼扒 (10oz)
  • 手工芝士烤雞卷