最近香港都有幾多新開既喫茶店,見銅鑼灣都開咗間,啲甜品同野飲賣相幾靚咁就去試下~̣̩⋆̩*̣̩⋆̩ᵕ̈ 黃咖喱白露蟹肉蛋包飯 $𝟏𝟔𝟓ᵕ̈ 焦糖洋蔥鳥取和牛漢堡配薯條 $𝟏𝟏𝟓ᵕ̈ 桂花烏龍布甸戚風蛋糕盛合 $𝟏𝟏𝟓ᵕ̈ 月見雞皮餃子(𝟐串) $𝟕𝟕ᵕ̈ 秋茗柿橘沙冰 $𝟔𝟖ᵕ̈ 青森蘋果梳打 $𝟒𝟓因為比較少餐廳會用蟹肉配蛋包飯,就比佢𝐦𝐞𝐧𝐮個【黃咖喱白露蟹肉蛋包飯 】吸引到,蛋睇落脹卜卜,切開就有啲半流心既蛋液流出黎,蟹肉已經事先拆好咗,黃咖哩既香料味濃得黎唔會辣,配埋蛋包飯個炒飯一齊食都幾夾♡̴我地仲叫咗份【焦糖洋蔥鳥取和牛漢堡配薯條】,漢堡包皮有預先用牛油煎香,漢堡排既肉汁保留到,薯條炸得香脆,面頭仲灑上咗芝士粉,係個有心思既漢堡 *ˊᵕˋ*小食我地叫咗份【月見雞皮餃子】估唔到都幾有驚喜!! 將平時既餃子皮轉為用雞皮整成,個雞皮燒到好酥脆,點埋蛋黃好好味喔(꒪´꒳`꒪) 甜品我地就叫咗最靚嗰個【桂花烏龍布甸戚風蛋糕盛合】☃️ 賣相真係好靚,件𝗰𝗵𝗶𝗳𝗳𝗼𝗻幾有空氣感,食落有淡淡既桂花香,可以配埋上面既𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺同焦糖脆脆一齊食~ 個桂花烏龍布甸既桂花味好出,如果甜度再減少少就𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁(´ސު`)我地

̣̩⋆̩*̣̩⋆̩
ᵕ̈ 黃咖喱白露蟹肉蛋包飯 $𝟏𝟔𝟓
ᵕ̈ 焦糖洋蔥鳥取和牛漢堡配薯條 $𝟏𝟏𝟓
ᵕ̈ 桂花烏龍布甸戚風蛋糕盛合 $𝟏𝟏𝟓
ᵕ̈ 月見雞皮餃子(𝟐串) $𝟕𝟕
ᵕ̈ 秋茗柿橘沙冰 $𝟔𝟖
ᵕ̈ 青森蘋果梳打 $𝟒𝟓

我地就叫咗杯凍既【秋茗柿橘沙冰】同埋【青森蘋果梳打🍏】,兩杯睇落都好吸引,青蘋果梳打有粒粒蘋果肉,都幾清新,而柿橘沙冰就有半個柿做裝飾,飲落好冰涼~
  • 黃咖喱白露蟹肉蛋包飯
  • 月見雞皮餃子