2024-07-27
事緣呢就同個朋友一齊慶祝,上網見到有優惠龍蝦就book咗啦,本身見佢餐廳影出嚟啲相都好似幾舒服幾乾淨,好似都容易傾偈咁,嘢食相都好似幾好,就咁就book咗啦。去到嗰日,準時去到,但係就要十幾20個客人喺門口度迫埋一齊等,仲要明明有位啦,佢都唔會放你入去坐,啲坐既位置係逼到就嚟人貼人,你同你隔籬嗰個講嘢其他人一定聽得到,完全冇私隱度。講返啲嘢食,食落去海鮮係新鮮嘅鮑魚同埋清酒煮蜆都真係OK嘅,但係嗰個鮑魚嘅汁完全唔知想點,佢將啲鮑魚嘅內臟嘅汁加咗啲唔知咩汁撈埋一齊,然之後就冚上鮑魚度啦,冚晒鮑魚嘅鮮味,然後搞到啲腥臭味。然後就到其他嘅鐵板燒主食,個主廚夠膽死有一款菜,我問佢嗰個係咩汁佢竟然答我唔出,仲話上菜嘅時候呢個係唔知咩汁求其啦咁,我真係呆咗。所有食物都係冇乜味,炒飯又係冇味㗎啦,牛同菜都係一個字-油。成餐飯過咗兩個星期我完全唔記得自己食咗啲咩。淨係記得間餐廳極大油煙極焗同埋好熱,但佢係一間鐵板燒餐廳。