2011-02-24 4 瀏覽
早幾日係銅鑼灣同兩個FD行街, 行到肚餓, 其中一個FD就話想去食札榥拉麵, 佢話之前來個幾好食,就來左啦。我地去到個時, 差算太晏, 唔駛點排隊, 真係開心。好快坐低之後, 有個女侍應好快手就比左個MENU我地, 又即刻幫我地倒茶, 效率都算唔錯。我地睇完餐牌, 諗左一陣就叫野食啦。叫完之後冇幾耐就有野食啦, 超開心呀!!^3^招牌菜和牛拉麵 我同個FD睇完餐牌的介紹,見到呢個和牛拉麵好似好好食,就叫來食下。試完之後,認真覺得冇叫錯呀。佢個湯味道好濃郁,d拉麵又有好彈牙好有口感,最正係佢個和牛,咬落去好鬆軟,一D都唔會得好un。芝麻雞翼 佢個芝麻雞翼好香口, 好脆,不過就油左少少~燒鯖魚 次次成親日本野, 都總愛食燒鯖魚。而札榥既鯖魚燒得剛剛好, 魚的表面咬下去好脆, 魚加埋少許lemon味道酸酸地,認真開胃呀!!!火焰拼盤 SUSHI方面我地叫左個火焰拼盤,入面有火焰三文魚,火焰海膽,火焰吞拿魚, 火焰帶子同鰻魚脆脆。我地去個日, 可能天氣比較凍,D火焰SUSHI拿到過來有少少凍, 如果可以熱D就好啦!! 牛油炒日本草菇 不過, 佢個牛油炒草菇就冇預期中咁好食, 略嫌欠缺左少少牛油

招牌菜和牛拉麵
招牌和牛拉麪

芝麻雞翼
芝麻雞翼

佢個芝麻雞翼好香口, 好脆,不過就油左少少~

牛油炒日本草菇
牛油炒草菇

不過, 佢個牛油炒草菇就冇預期中咁好食, 略嫌欠缺左少少牛油味。但overall 來講都算OK既。

我地3個人食晚餐, 加埋都係四百幾, 除番開一人都係百幾蚊, 價錢都算OK, 下次都可以再來~~

招牌和牛拉麪
  • 和牛拉麵