2023-07-25
成間店有種好relax,chill既感覺,坐窗邊仲正好適合三五知己係到chill住食泰菜仲有唔同款式既酒精飲品🍷 🐥 Peek-A-Chill🐥 🏀泰北酸腸波波 幾特別,咬落外皮脆,食落真係酸酸地 加埋生蒜同青辣椒 就酸酸辣辣咁好啱送酒🍺 🦪泰式醃東風螺 泰國菜好少見螺肉都幾爽口店員好細心會提供牙籤同濕紙巾 🦐秘製泰式生蝦 生蝦都幾爽口 配上秘製醬汁,生蒜,紅辣椒,又係好開胃既一道菜不過佢既紅辣椒都幾辣🥵唔食得辣既唔好食同埋如果佢既醬汁酸啲就更好 🍢泰式沙嗲串沙嗲醬都夠濃夠杰 仲有啲花生粒粒🥜我地豬牛雞都試哂,全部都燒得好香,而且肉質一啲都唔鞋 🥭芒果糯米飯 芒果鮮甜多汁糯米飯熱辣辣 但稍嫌太黏口配埋甜甜既椰漿 好食 🍹皮皮 由玫瑰,士多啤梨,益力多組成所以酸酸甜甜,唔會過甜,非常解膩 🧉大岩蛇由Oreo , 杏仁奶,焦糖,朱古力等而成佢係Oreo 沙冰,On top加左啲cream同朱古力粉☺️同樣唔會太甜,夏天飲一流 .__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__. 總結: 原來食泰國菜都可以咁chill,仿如泰式居酒屋,飲品打卡又靚,個名全部都係pokemon 好
成間店有種好relax,chill既感覺,坐窗邊仲正
好適合三五知己係到chill住食泰菜
仲有唔同款式既酒精飲品🍷
🐥 Peek-A-Chill🐥
🏀泰北酸腸波波
幾特別,咬落外皮脆,食落真係酸酸地
加埋生蒜同青辣椒 就酸酸辣辣咁
好啱送酒🍺
🦪泰式醃東風螺
泰國菜好少見
螺肉都幾爽口
店員好細心會提供牙籤同濕紙巾
🦐秘製泰式生蝦
生蝦都幾爽口
配上秘製醬汁,生蒜,紅辣椒,又係好開胃既一道菜
不過佢既紅辣椒都幾辣🥵唔食得辣既唔好食
同埋如果佢既醬汁酸啲就更好
🍢泰式沙嗲串
沙嗲醬都夠濃夠杰 仲有啲花生粒粒🥜
我地豬牛雞都試哂,全部都燒得好香,而且肉質一啲都唔鞋
🥭芒果糯米飯
芒果鮮甜多汁
糯米飯熱辣辣 但稍嫌太黏口
配埋甜甜既椰漿 好食
🍹皮皮
由玫瑰,士多啤梨,益力多組成
所以酸酸甜甜,唔會過甜,非常解膩
🧉大岩蛇
由Oreo , 杏仁奶,焦糖,朱古力等而成
同樣唔會太甜,夏天飲一流
總結: 原來食泰國菜都可以咁chill,仿如泰式居酒屋,飲品打卡又靚,個名全部都係pokemon 好可愛
環境:🐥🐥🐥🐥🐣/5
服務態度:🐥🐥🐥🐥/5