呢個set係for 2 (2個人一定要叫同一樣嘢).✨Butter Bun 餐包🍞就係牛油排包 配有牛油🧈🤤個外型好可愛,好易絲開5細舊麵包~牛油味好香濃,質地鬆軟綿密💛配埋牛油一齊食 牛油香更強😋😋.✨Steak Tartare🐮(配有5塊薯片)牛肉粒粒煙韌彈牙 就咁食唔算好鹹🐂,頂頂啲魚子醬略帶鹹香⚫️,薯片薄而脆。一齊食又幾夾 口感特別😋😋。我手痕試埋牛肉粒配少少餐包嚟食,Umm 都係配薯片夾啲🤣🔙.✨Maryland Crab Cake炸蟹餅呢個蟹餅係全人手製作👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳冇想像中厚實到冇空氣感🤔,同埋炸衣好薄!裡面真係啖啖蟹肉 肉感實淨,仲帶有啲海水味🦀。呢個我真係食唔夠 仲想食多啲🫵🏻🥲.✨Lobster Bisque 龍蝦忌廉濃湯龍蝦湯濃稠,好creamy,龍蝦膏味為主🦞湯裡面得2舊仔龍蝦可以咬下😂OK嘅~.✨Delmonico rib-eye 牛肉眼扒呢個main一開頭先表演「火焰」🍾🔥,然後收返再擺盤~成塊扒係好大塊‼️生熟度剛好,零血腥味 亦都冇過熟而變嚡🥩👍🏻食落好多種味道 例如少少果香草香(?)、黑椒、鹹味,唔洗配醬汁已經好好食😚。都有啲位偏肥 我就冇食嗰啲位l
呢個set係for 2 (2個人一定要叫同一樣嘢)
✨Butter Bun 餐包🍞
✨Steak Tartare🐮(配有5塊薯片)
✨Maryland Crab Cake炸蟹餅
✨Lobster Bisque 龍蝦忌廉濃湯
✨Delmonico rib-eye 牛肉眼扒
呢個main一開頭先表演「火焰」🍾🔥,然後收返再擺盤~成塊扒係好大塊‼️生熟度剛好,零血腥味 亦都冇過熟而變嚡🥩👍🏻食落好多種味道 例如少少果香草香(?)、黑椒、鹹味,唔洗配醬汁已經好好食😚。都有啲位偏肥 我就冇食嗰啲位lu,但👦🏻話好有脂肪香。
-Side dishes: 西蘭花+薯仔
西蘭花蒜香味十足,好香口🤤🥦;薯仔就係四方形、造型好精緻嗰個🫵🏻外表好似好酥脆咁,估唔到食落真係實實淨淨嘅薯仔嚟喎,外層微鹹 調味唔複雜🥔
✨Profiterole
佢係類似puff+ice cream,配有朱古力醬🍫🤎雪糕好重whisky味🍸+🤏🏽雪糕甜味。
提早+$4xx訂嘅 ✨「白朱古力tart cake🎂」
呢個名我亂作的 唔知佢叫咩名😂~呢個cake就係tart皮裡面有2層嘅mousse(白朱古力+香草cream口味),好鍾意白朱古力味夠香甜🤍🤍。個餡唔係普通蛋撻餡嗰種質地 估唔到係pudding質地‼️好有彈性〰️不過我就麻麻地Tart皮,唔太好食🥧
整體都好好食,質素對得住價錢嘅💵我最鍾意都係每張枱都好闊落,空間感滿滿😍😍
2024-07-30
紀念日