2015-11-23
見到好多雜誌及報章介紹,決定早一星期Book臺同阿爸阿媽慶生日。當日下午仲收到確認電話,細心地問明人數,我估係為左要準備生猛海鮮掛,但呢個舉動都令我覺得好受重視呢!我地5:45就黎左,係門口等左5分鐘就比我地一家5口入去坐啦。老闆同員工都好親切,不斷介紹食材同食法。仲提我地小朋友可選兒童餐,平100蚊,不過我地最後都係要左5個大人餐,因為想食多d海鮮丫!上黎就落大大隻膏蟹,好多膏好重手,食落啖啖肉。期間有個好熱心又好人既女員工,會過黎望下熟未,又幫我地落蜆同分海鮮~~真係好sweet。跟住就食大細蜆同北寄貝了,一人分到好多,好似食極都有咁,d蜆同北寄貝好新鮮~~唔好意思影漏左兩碟,上面個煲旁邊白色個碟就係,而北寄貝掛住食完全唔記得左影。然後梗係食大大隻鮑魚啦,爸爸讚鮑魚好滑好林~然後食大大隻既蝦,每人兩隻,新鮮到成日跳出黎頂開個蓋~大家真係小心d唔好走蝦丫。最後係食多寶魚,好滑丫。熱心既店員時不時提我地唔好煮太耐,驚d骨會散落窩粥度。食完,就幫我地落南瓜、芋頭同粟米去熬粥了!我地叫左黑柏葉、花膠、豬腩肉、雞軟骨丸同埋響鈴卷~個雞軟骨丸真係必食,甜甜地又有雞軟骨既口感,真係好好食!不過個
食完感覺好幸福,食左好多好野,埋單一家五口都只係一千鬆d,真係又平又好食。我特登隔一日先post食評,因為要最後測試有無人腸胃唔舒服,結果一家五口都無事,剩係覺得唔夠喉想再食多次者^^
題外話/補充資料:
鋪頭一層得5張臺,有兩層,座位真係好少~大家要食記得早d訂同埋唔好黎到先加人,因為,真係無位加比你架