2023-07-22
我哋先叫咗份生煎包同生煎鍋貼,再加多兩籠小籠包,夠我哋呢班食貨開心!肚餓肚餓嘅我,睇住呢啲鮮美嘅點心,口水都忍唔住流出嚟。嚟到餐點上枱,我哋一人一個望住對方,滿心期待地揀咗個最大嘅生煎包。我哋打開包子,啲湯汁即刻滲出嚟,香氣撲鼻,味蕾都俾刺激到!我哋謹慎地咬一口,先咬爆皮,湯汁夾住肉汁一齊爆發,真係又熱又多汁!好味好滿足啊!之後就係小籠包同生煎鍋貼出場啦。小籠包啖啖包住鮮嫩嘅肉,一咬湯汁就噴出嚟,真係絲滑好滋味。生煎鍋貼外皮金黃酥脆,入面嘅餡又熱又多汁,一啖落肚,真係留連忘返!而家諗起都流咗口水。食嘢係一種享受,更加係同身邊嘅人一齊分享美食。今日同朋友一齊嚟食,笑聲不斷,令呢個食物之旅更加美好。互相推介菜式,分享生活點滴,就係咁啱啦。喺呢度食飯唔止係享受美食,麥記美食嘅衛生情況都幾好,員工態度又親切,令我哋嘅用餐體驗更佳完美。終於,我哋都食飽飽,滿足地離開麥記美食。呢個星期天選擇嚟呢間餐廳,真係好明智!以後再有機會,一定會再嚟,帶埋家人一齊分享呢份美味!