餐廳: 富臨皇宮
資訊:

餐廳: 富臨皇宮
資訊:

又到左食大閘蟹季節🦀朋友成日都話想食蟹 今次就帶左佢去富臨皇宮食兩小時的任食大閘蟹🤣當日平日晚上時間 酒樓坐無虛席 見到每枱都叫左大閘蟹放題🫣每位價錢$498+1 呢個任食大閘蟹的套餐 每位客人可以任食大閘蟹、主食、小食、甜品及汽水‼️首先 每人都可以包一份主食 有蠔皇原隻鮑魚、生拆蟹粉扒豆苗、花膠濃雞湯、菠蘿生炒骨 呢四款就沒有任食 花膠濃雞湯清甜入味 花膠好大塊又足料 朋友都大讚好飲🔥原隻鮑魚厚身啖啖肉 彈牙新鮮🥰主食全部都好高質 CP值好高👍🏻接下來就系當日既主角 有三款唔同嘅任食大閘蟹 清蒸大閘蟹、花雕蒸大閘蟹、鹽焗大閘蟹🥰雖然大閘蟹嘅size唔算大隻 但勝在每隻都爆膏🙌🏻即落單即蒸 熱辣辣🤣每轉大約等15分鐘 建議食到一半就提早落單👍🏻三款口味各具特色 鹽焗大閘蟹上面會有薑蔥 味道比一般嘅濃郁 清蒸大閘蟹食到大閘蟹嘅原汁原味 鮮嫩多汁 我地加埋總共食左20隻‼️小食方面我們叫左涼伴高山耳大蝦、京式片皮鴨等 涼伴高山耳大蝦有驚喜 酸酸地好開胃 有大蝦、木耳和涼瓜片等 食落好有譚仔風味😂京式片皮鴨則是外酥內嫩 一碟有十多片 Encore左幾轉😍另外仲有幾款主食 有臘味糯米飯、蔥油冷麵

另外仲有幾款主食 有臘味糯米飯、蔥油冷麵、上海菜肉包、蛋黃桃包 我地怕太飽就無叫到🤣
呢到最貼心系汽水同啤酒都系任飲😍
小食仲有涼伴牛栢葉、手拍青瓜、麻辣鴨絲等等
甜品有養顔紅棗糕、杞子桂花糕、香芒凍布甸
食到最後飲反杯薑茶雪耳紅棗 好滿足既一餐👍🏻
2023-10-02