餐廳: 富臨皇宮
資訊:

餐廳: 富臨皇宮
資訊:

前排食完大閘蟹之後真係食上隱呀!! 今日又約埋朋友一齊再去食大閘蟹放題喇~~就朋友放工, 所以今次揀左係黃大仙既富臨皇宮食 呢間酒樓好大呀!! 好多枱, 感覺好旺好熱鬧大閘蟹放題任食2小時, $498/位, 另收加一, 茶位$12 & 花生$13~~放題唔淨只食大閘蟹, 仲有4款定食, 任食小食, 主食, 甜品 & 啤酒汽水.....仲有住食片皮鴨添一坐低就即落單大閘蟹喇!!大閘蟹有3種煮法, 分味係清蒸, 油鹽焗 & 花雕蒸.....呢道3種整法都好好味喎, 油鹽焗 & 花雕蒸都冇搶到大閘蟹本身既鮮味!!清蒸最原汁原味, 蟹膏既鮮味超滋味丫油鹽焗較為惹味, 將蟹既味道提鮮~~花雕味道唔會好重, 帶有少少油既清香~蟹既大小適中, 隻隻都爆晒膏, 好甘香好正蟹粉扒豆苗蟹粉真材實料, 仲有粒粒蟹膏, 鮮味無比!!!豆苗新鮮又幼嫩蠔皇原隻鮑魚鮑魚SIZE都唔細喎, 好入味, 質感煙韌彈牙~~金湯小米燴燕窩熱辣辣既小米燴燕窩好正呀~~好足料, 又有好多竹笙, 啖啖都好爽口, 口感豐富金陵片皮鴨片皮鴨既皮好脆身, 非常甘香~連埋餅皮, 青瓜, 醬汁等埋夾一齊食層次感豐富!!!流心奶香脆卷有驚喜!
就朋友放工, 所以今次揀左係黃大仙既富臨皇宮食
 呢間酒樓好大呀!! 好多枱, 感覺好旺好熱鬧

仲有住食片皮鴨添

一坐低就即落單大閘蟹喇!!
清蒸最原汁原味, 蟹膏既鮮味超滋味丫

油鹽焗較為惹味, 將蟹既味道提鮮~~
花雕味道唔會好重, 帶有少少油既清香~

蟹既大小適中, 隻隻都爆晒膏, 好甘香好正

蟹粉扒豆苗
蟹粉真材實料, 仲有粒粒蟹膏, 鮮味無比!!!
豆苗新鮮又幼嫩

蠔皇原隻鮑魚
鮑魚SIZE都唔細喎, 好入味, 質感煙韌彈牙~~

金湯小米燴燕窩
熱辣辣既小米燴燕窩好正呀~~
好足料, 又有好多竹笙, 啖啖都好爽口, 口感豐富

金陵片皮鴨
片皮鴨既皮好脆身, 非常甘香~
連埋餅皮, 青瓜, 醬汁等埋夾一齊食層次感豐富!!!

流心奶香脆卷
有驚喜!! 呢個香脆卷口感超鬆化!!
一口咬落去個陣個皮鬆到好似會溶化咁超好食~~
加上流心奶又幼滑, 整個配塔冇得輸

點左2款小食: 涼拌高山耳 & 沙薑豬手
質素都幾好, 涼拌高山耳酸酸辣辣好開胃~
沙薑豬手個汁一流, 豬手爽滑彈牙

最後點左2樣甜品~

香芒布甸加花奶食又香又滑~
仲有粒粒芒果肉添

杞子桂花糕
桂花糕軟硬度剛好, 味道清甜, 充滿杞子桂花既香味
  • 杞子桂花糕
  • 沙薑豬手
  • 流心奶香脆卷
  • 金湯小米燴燕窩
  • 蠔皇原隻鮑魚
  • 蟹粉扒豆苗
  • 大閘蟹
作為蟹迷💗襯住仲有大閘蟹梗係要去大吃🦀放肆一下啦😍富臨皇宮嘅2小時大閘蟹放題(週一至週五$498/位)CP 值超高,除咗有3款煮法嘅任點任吃大閘蟹,另外仲有4款珍味好料,同埋無限追加嘅金陵片皮鴨丶小食涼菜丶主食同甜品呢~🦀大閘蟹~有清蒸丶油鹽焗丶花雕蒸3款~落單後即叫即蒸,熱辣辣上枱🤤我超鍾意清蒸,原汁原味鮮香十足,蟹膏好豐富👍🏼喜歡酒香的,可以點花雕蒸,蟹味更鮮💗油鹽焗的~則惹味咸香,有風味。😋珍味三饌+ 燴燕窩~包括有:金湯小米燴燕窩丶蟹粉扒豆苗丶蠔皇原隻鮑魚丶回味欖角骨。原隻鮑彈牙入味💗仲有香濃鮮甜嘅金湯小米燴燕窩,而欖角骨好香口,仲有蟹粉超多嘅扒豆苗~正!🤤無限追加~⚪️金陵片皮鴨 ⚪️小食涼菜 ⚪️主食 ⚪️甜品 ⚪️啤酒丶汽水雖然忙着吃蟹🦀但係,各款任點菜式都很吸引🤤點可以錯過呢!金陵片皮鴨甘香肥美,蝦球湯伊麵大蝦球好彈滑,沙薑豬手啖啖膠質補給骨膠原,泡椒鳳爪麻香味濃👍🏼最後點少得薑茶同埋甜品呢~即蒸熱辣辣上枱嘅養顏紅棗糕,Q彈好吃👍🏼香芒布甸啖啖果肉也很不錯。各位大閘蟹迷🦀想嘆返夠本快啲book位啦,見到OpenRice 依到book 位,仲有折扣優惠添😍

🦀大閘蟹~

😋珍味三饌+ 燴燕窩~

🤤無限追加~

⚪️金陵片皮鴨 ⚪️小食涼菜 ⚪️主食
⚪️甜品 ⚪️啤酒丶汽水

富臨皇宮📍黃大仙龍翔道120號新光中心3樓📍全港各地有分店━今年大閘蟹到宜家仍是當造~ 即刻搵一日嚟狂食大閘蟹! 三款口味選擇無限refill 上檯速度頗快 可以嚟挑戰手速🤣覺得齋食大閘蟹很無趣嘅人 呢度都啱你~ 除大閘蟹外還有不同菜式選擇 原隻鮑魚 金湯燕窩 蟹粉豆苗等都很不錯 連片皮鴨都任食!ps原價$498/位 在kkday/klook上購買只需$448(另加一與茶芥)! ━🦀 清蒸大閘蟹 | 花雕蒸大閘蟹 | 油鹽焗大閘蟹▶︎ 三款調味任君挑選 清蒸與花雕突出蟹本味 油鹽焗則帶有鹹香▶︎ 讚上蟹與換骨碟都好快手 另外都有基本吃蟹工具夠方便━ 🫕 金湯小米燴燕窩▶︎ 頗濃郁鮮美的金湯小米 吃蟹前先來一碗很暖胃!🐚 蠔皇原隻鮑魚▶︎ 竟然食到鮑魚 彈牙又入味~🥬 蟹粉扒豆苗▶︎ 豆苗清甜蟹粉濃郁 是不錯的組合🦴 回味欖角骨▶︎ 小炒口味幾正!━🦆 金陵片皮鴨▶︎ 任食片皮鴨都有! 配有卷餅同醬料配料 水準不錯━🤲🏻 泡椒鳳爪 | 沙姜豬手 ▶︎ 小涼菜轉換口味必備~━ 🍜 蝦球伊麵▶︎ 蝦球驚喜地好彈牙鮮甜 最後自製蟹肉蟹膏麵大滿足!━ 🥠 流心奶香脆卷 | 香芒布甸▶︎ 甜品是第二個胃~
富臨皇宮
📍黃大仙龍翔道120號新光中心3樓
📍全港各地有分店

🦀 清蒸大閘蟹 | 花雕蒸大閘蟹 | 油鹽焗大閘蟹
▶︎ 讚上蟹與換骨碟都好快手 另外都有基本吃蟹工具夠方便

🫕 金湯小米燴燕窩
▶︎ 頗濃郁鮮美的金湯小米 吃蟹前先來一碗很暖胃!

🐚 蠔皇原隻鮑魚
▶︎ 竟然食到鮑魚 彈牙又入味~

🥬 蟹粉扒豆苗
▶︎ 豆苗清甜蟹粉濃郁 是不錯的組合

🦴 回味欖角骨
▶︎ 小炒口味幾正!

🦆 金陵片皮鴨
▶︎ 任食片皮鴨都有! 配有卷餅同醬料配料 水準不錯

🤲🏻 泡椒鳳爪 | 沙姜豬手
▶︎ 小涼菜轉換口味必備~

🍜 蝦球伊麵
▶︎ 蝦球驚喜地好彈牙鮮甜 最後自製蟹肉蟹膏麵大滿足!

🥠 流心奶香脆卷 | 香芒布甸
▶︎ 甜品是第二個胃~
2024-11-14 0 瀏覽
又差唔多到大閘蟹季尾唔食就要等下年先再有得食前排試咗2小時大閘蟹片皮鴨放題 $498/位(2位起)有3款大閘蟹可以任食 清蒸大閘蟹、花雕蒸大閘蟹、油鹽焗大閘蟹大閘蟹唔算好大隻 不過都幾多膏每隻都有白膏 比較黏口油鹽焗好重蔥油香金陵片皮鴨都係任食外皮都幾脆 可以包青瓜同蔥絲食金湯小米燴燕窩、蟹粉扒豆苗蠔皇原隻鮑魚、回味欖角骨燴燕窩同鮑魚係每人一客鮑魚同花菇都幾大件欖角骨係炸過 好脆調味都幾香小食涼菜主食甜品都係任食小食涼菜都係偏酸辣 可以開胃解膩高山耳、沙薑豬手、青瓜都唔錯主食有包同飯麵 不過太飽冇點試甜品有紅棗糕、桂花糕同布甸紅棗糕即叫即蒸 食落好煙靭食完蟹一定要飲返杯薑茶
又差唔多到大閘蟹季尾
唔食就要等下年先再有得食
前排試咗2小時大閘蟹片皮鴨放題 $498/位(2位起)

有3款大閘蟹可以任食
清蒸大閘蟹、花雕蒸大閘蟹、油鹽焗大閘蟹
大閘蟹唔算好大隻 不過都幾多膏
每隻都有白膏 比較黏口
油鹽焗好重蔥油香

金陵片皮鴨都係任食
外皮都幾脆 可以包青瓜同蔥絲食

金湯小米燴燕窩、蟹粉扒豆苗
蠔皇原隻鮑魚、回味欖角骨
燴燕窩同鮑魚係每人一客
鮑魚同花菇都幾大件
欖角骨係炸過 好脆調味都幾香

小食涼菜主食甜品都係任食
小食涼菜都係偏酸辣 可以開胃解膩
高山耳、沙薑豬手、青瓜都唔錯
主食有包同飯麵 不過太飽冇點試

甜品有紅棗糕、桂花糕同布甸
紅棗糕即叫即蒸 食落好煙靭
食完蟹一定要飲返杯薑茶
2024-11-13 0 瀏覽
好耐無食大閘蟹,臨住求其搵間食,點知中大伏!兩個人食,一坐底諗住嗌住4隻蟹先,唔夠先再嗌。點知個阿姐黎攞紙,就話4隻夠嗱?我諗阿姐可能怕麻煩,怕我地會嗌幾次,咁最後就嗌左6隻。啲蟹一上,望落都正常,但一開就發現無乜膏。咁都算,成隻蟹無論係啲膏定啲肉都係無味!我係唔知自己食左啲咩!一啲蟹味都無!😥😥😥我只可以係度同阿姐講,啲蟹唔好話4隻,嗌1隻我都嫌多。我食完第1隻係用抽獎嘅心態去食埋剩底嗰幾隻,睇吓會唔會抽到隻好食嘅,點知係無呀!一隻都無呀!😂其他野食好似蟹粉扒豆苗同小米湯嗰啲都只可以話唔難食,係得片皮鴨同紅棗糕入得口。兩位埋單$1137, 食完好似無食過咁,一肚氣。
好耐無食大閘蟹,臨住求其搵間食,點知中大伏!

我諗阿姐可能怕麻煩,怕我地會嗌幾次,咁最後就嗌左6隻。

兩位埋單$1137, 食完好似無食過咁,一肚氣。
大閘蟹放題
2024-11-13
去酒樓食晚飯,唔止得小菜既🥢蟹季梗係要食大閘蟹啦🦀仲要係放題種,要食得夠盡興💪🏻除左大閘蟹,仲有好多野食🧆2hrs一定可以食到你夠皮為止🤰🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🦀 時令大閘蟹放題餐 ($498/位) 🦀講左主角大閘蟹先,每隻開出黎都係好多蟹膏🧡仲有3款口味揀 (原汁原味清蒸 • 帶酒香花雕蒸🥃 • 入味油鹽焗🧂) (*有提供即棄手套 • 拆蟹工具).▪珍味四饌蠔皇原隻鮑魚(鮑魚易咬,花菇好厚身) • 蟹粉扒豆苗🌱(蟹粉份量勁多) • 金湯小米燴燕窩🥣(滋補) • 回味欖角骨🐷(香口入味,配薯粒).▪金陵片皮鴨餅皮有有蓋蒸籠蓋住(唔怕吹乾),片皮鴨鴨皮脆脆,唔會太肥,加京蔥 • 青瓜 • 片皮鴨醬包住食🦆.未夠飽既,仲有無限供應 (剔紙落單就得)▪小食 • 涼菜 (手拍青瓜 • 泡椒鳳爪 • 湛江沙薑豬手)▪主食 (蝦球伊麺 • 上海菜肉包 • 臘味糯米飯 • 流心奶香脆卷) ▪甜品 (糕點 • 薑茶)▪野飲 (冰凍啤酒 • 汽水).~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺以上價錢 💁🏻‍
酒樓食晚飯,唔止得小菜既🥢
蟹季梗係要食大閘蟹啦🦀
仲要係放題種,要食得夠盡興💪🏻

🦀 時令大閘蟹放題餐 ($498/位) 🦀
講左主角大閘蟹先,每隻開出黎都係好多蟹膏🧡
(*有提供即棄手套 • 拆蟹工具)

▪珍味四饌

▪金陵片皮鴨

未夠飽既,仲有無限供應 (剔紙落單就得)
甜品 (糕點 • 薑茶)
▪野飲 (冰凍啤酒 • 汽水)

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺店員們服務好好,蟹殼一擺滿,就主動幫我地換碟👍🏻
前一天晚上很夜才下班 第二天來到黃大仙富臨享用美食 其中一碗就是熱騰騰的 砂鍋粥 現在正值轉涼季節 一碗熱騰騰的 砂鍋粥 足以令我心頭一暖 人生有什麼事情美好得過 吃上一碗熱騰騰的早餐呢?環境方面 值得一讚 沒有想像中骯髒 迎接我的 都是清潔的座椅 水晶燈的亮度令我精神為之一震 我喜歡光猛的環境如果日後有朋友找我約會 我一定會推介黃大仙富臨 因為價錢 服務 環境 出品都是區內茶樓 數一數二的希望日後黃大仙富臨會推出更多 精美點心 好令我們這些食客好好享用
2024-10-30
$50 (早餐)
2024-11-03 94 瀏覽
今日賠老人家往黃大仙,早一天於黃大仙富臨訂了一乳豬及雞一隻中午12點取,一早來到酒樓打算先飲茶,這裡的取位方法非常有趣,服務員先後比兩張枱我地,行到入去都已經有人坐咗,要個老人家行來行去,最後服務員請坐枱沒票人客離開!飲完茶十二點埋單兼去櫃檯要求取乳豬,當時收銀叫我企旁邊等,等咗十分鐘後再問收銀,收銀完全唔理,走去一位事後經查問才知姓陳穿西裝的男(部長?),回覆:等陣拎緊出嚟!再等咗十分鐘再追問同一位部長,我稱有老人家在門口等緊,可否幫我再追一追,佢竟然望也不望我話隻乳豬燒緊,燒完會拎出嚟㗎喇,就轉身行咗去!當時已經開始火滾,隻乳豬係一早一日訂,有乜可能現在燒緊,再過多五分鐘實在忍唔住再追這位部長問佢話乳豬燒緊,咁要燒幾耐我要究竟要等幾耐,佢竟然答我:我唔知喎,唔係我燒,我唔知要燒幾耐等幾耐!一個顧客畀咗錢消費,得到咁嘅服務態度回答,乜嘢人都火滾啦!實在忍唔住要問佢名同一定要投訴!今時今日香港就係有呢啲咁嘅服務員,令到香港飲食業點解咁差!
2024-11-02 157 瀏覽
夠大夠多夠好味!老人家至愛早茶,下午茶,地方大坐位多,光猛時尚,坐得舒适晚飯特價小菜。即炒即煮。任何喜慶婚禮。包場音樂會。筵開100席。絕對冇問題。樓面殷勤招呼。笑容滿面。有講有笑。猶如街坊好友。粥品超多料,味道適中沒有味精食材新鮮。
  • 紅燒乳,豬燒鵝一流
  • 龍蝦肥大。
  • 牛仔骨
  • 蓮藕花生炆豬手
2024-10-26 304 瀏覽
坐低點餐話要20分鐘蒸蟹,但係5分鐘就已經上到晒全部蟹,蟹大細適中,多高極度推薦鹽焗味。最驚喜係其他小菜都好好食。喺booking site買飛4位真係好抵!最重要係阿姐服務好好,我哋話啲可樂唔凍,佢即刻俾冰我哋,又幫我哋用滾水淥過晒啲杯,咁嘅價錢有咁樣嘅食物質素同埋服務質素仲想點😎

2024-10-26
2024-10-09 859 瀏覽
這次用餐經驗令人難忘,本身想簡簡單單與屋企人食餐便飯,結果令人失望。首先,餐廳環境頗污糟,經理安排入坐的枱面有垃圾未清,枱布亦有點黑色污漬。再談談服務態度。服務人員的態度實在令人無法接受,冷漠且缺乏禮貌,完全沒有讓客人感到受到尊重和重視的感覺,落單等了十多分鐘才有人幫手,其後追單更是一直推卸責任,完全無心解決。除此之外,上菜速度也是一大問題。等待的時間實在太長,讓人感到無比焦躁。無論是前菜還是主菜,都需要花費過長的時間等待。這種緩慢的服務速度讓我以為在食法國大餐。我叫了5碟菜,落單30分鐘才有第一碟菜上,每碟菜又相隔十多分鐘才到,簡簡單單一餐飯食了差不多兩個多小時。最令人失望的是餸菜的味道和口感。菜色看起來本身已不太吸引,味道亦十分普通,甚至有些菜色難以下嚥。部分餸菜的烹調方式和搭配也讓人感到困惑,缺乏新意和創意。芥蘭煲的菜全是渣,豬肉碎甚至有點發臭,完全無法下肚。落單時經理說套餐的湯是姬松茸湯,然而菜到時又變成了菜干湯。總的來說,這次用餐經驗並不盡如人意。服務態度差、上菜速度極慢以及餸菜難以下嚥,這些問題都需要餐廳認真反思和改進。希望餐廳能夠從這次的反饋中吸取教訓,提升服務品質,讓顧

總的來說,這次用餐經驗並不盡如人意。服務態度差、上菜速度極慢以及餸菜難以下嚥,這些問題都需要餐廳認真反思和改進。希望餐廳能夠從這次的反饋中吸取教訓,提升服務品質,讓顧客能夠享受到更好的用餐體驗。
2024-09-14 1503 瀏覽
相信到咗大閘蟹季節 大家都急不及待去食大閘蟹!!但係如果想食得開心又滋味 可以試吓富臨嘅任食大閘蟹 都係我每年必備嘅活動😍人均唔使$500 任飲任食大閘蟹而且每一隻都爆膏 即叫即蒸 大概20分鐘左右一轉 雖然而家仲未係大閘蟹最盛產嘅時期 但係有公有乸 全部都好新鮮 個膏都甘香鮮滑 一口咬落去 真係好邪惡除咗大閘蟹之外 仲可以任食我最鍾意嘅片皮鴨 皮香肉滑 唔會好油膩 而且每一碟嘅份量都唔會好多 可以俾你食多幾款唔同嘅嘢食放題仲包括埋蝦仁伊麵!!回本之選 蝦仁爽口彈牙有大隻 麵條彈滑 蝦仁清爽除此之外仲有攬角骨同鮑魚 都係放題會提供即叫即整熱辣辣 食落去新鮮惹味 而且每一碟份量都唔多 當然可以食多幾隻蟹‼️‼️而且嗰日個場真係坐到滿晒 好多人都係為咗大閘蟹而外 可想而知真係冇得輸👍🏻👍🏻
相信到咗大閘蟹季節 大家都急不及待去食大閘蟹!!
而且每一隻都爆膏 即叫即蒸 大概20分鐘左右一轉

除此之外仲有攬角骨同鮑魚 都係放題會提供

2024-09-12
適逢每年9-10月都係大閘蟹季節見到酒樓推出大閘蟹任食放題任點任食仲任飲梗係約埋班Friend一齊食啦▫️油鹽焗▫️清蒸▫️花雕蒸三種口味各有特色每隻都漏油爆膏睇落每隻都約四兩左右肉質飽滿.腳都好多肉除咗大閘蟹之外頭Round已經附送多款菜式✨金陵片皮鴨✨蠔皇原隻鮑魚✨蟹粉扒豆苗✨回味欖角骨✨金湯小米燴燕窩每款都好有水準仲有多款甜品.小食 無限量追加性價比好高.抵食過自己買蟹返屋企蒸難怪平日都全場爆滿
適逢每年9-10月都係大閘蟹季節

性價比好高.抵食過自己買蟹返屋企蒸
難怪平日都全場爆滿
2024-09-12
2024-09-04 915 瀏覽
食大閘蟹放題就梗係食盡佢,點知放題入面其他主菜都好好食!今次真係唔fat fat都唔得了🥹🥹🥹🤩金湯小米燴燕窩金湯好鮮甜,入面仲有小米和燕窩,好健康🤓🤓🤓🤩蟹粉扒豆苗蟹粉鮮香😍😍豆苗同蟹粉簡直係最佳配搭,兩人份都好大碟,包保你食得飽🥳🥳🤩蠔皇原隻鮑魚鮑魚鮮嫩且有彈性,蠔皇醬的香濃為其增添了不少風味。每一口鮑魚都能充分吸收醬汁的精華😗😗食極都係貴嘢🥹🥹🤩回味欖角骨欖角酸香😉😉口感豐富。肉質軟嫩😎😎仲有泡椒鳳爪同埋砂礓豬手主角來了❤️🤩金陵片皮鴨這道片皮鴨的皮脆肉嫩,外酥內滑,搭配薄餅和酸醬,正☺️☺️🤩清蒸大閘蟹蟹肉飽滿,蟹黃豐富,散發著淡淡的海鮮香氣。清蒸的做法保留了蟹的原汁原味,搭配醬油和姜絲,不加任何多餘調味,真正展現了食材的精華。🤩油鹽焗大閘蟹這道焗蟹的調味十分講究,油鹽的簡單搭配讓蟹肉的鮮甜更加突出😝😝🤩花雕蒸大閘蟹蒸出的蟹肉帶有淡淡的酒香😄😄😄

🤩金湯小米燴燕窩
金湯好鮮甜,入面仲有小米和燕窩,好健康🤓🤓🤓

🤩蟹粉扒豆苗

🤩蠔皇原隻鮑魚

🤩回味欖角骨
欖角酸香😉😉口感豐富。肉質軟嫩😎😎

仲有泡椒鳳爪同埋砂礓豬手

主角來了❤️
🤩金陵片皮鴨
這道片皮鴨的皮脆肉嫩,外酥內滑,搭配薄餅和酸醬,正☺️☺️

🤩清蒸大閘蟹

🤩油鹽焗大閘蟹

🤩花雕蒸大閘蟹
蒸出的蟹肉帶有淡淡的酒香😄😄😄
2024-08-13 754 瀏覽
和幾位長輩在黃大仙富臨酒家晚膳,由於長輩行動不便。所以選擇這個地區。(住附近)看到食評都是強調這間服務態度非常差,但係黃大仙中菜選擇不是太多,諗住富臨都有返咁多年應該過得去?!可惜真如所有食評所說,服務態度差得很,長輩們不知道「特價」食品只可以四選一,挑選兩款即刻給部長責罵!!她說:大佬話四選一睇唔睇到啊?其實有需要這個服務態度嗎?整晚都是10台8台客人,服務員們檢討吓一下自己的態度啦!!!之後我們想加餸,見端餸出來的姐姐順道問她一聲我們想加餸,她即刻很惡死地說:我送菜㗎咋你叫第二個啦,明唔明呀?其實未妳都係代表富臨嘅職員,調返轉頭說一句等一等我叫同事幫手不是更好嗎?香港好難再起飛,服務人員持續這種態度政府做任何嘢。真的、真的幫助不大!本來好心情地吃一餐,給一眾服務員弄得勁不愉快!食物的相片也沒有心情拍了。其實我都堅持支持香港,支持本地飲食。但這些服務員卻改變了我的思想是時候到內地探測吓是否真如人說服務態度好,價錢平,😅P.S 富臨食過幾間、全部也是一致服務態度超劣、不知是老闆要求,定公司製造規定?為什麼可以咁一致「差」!?!?一定不會再有下次,不過可能佢哋自身覺得一D都不是問題、妳食

一定不會再有下次,不過可能佢哋自身覺得一D都不是問題、妳食就食、不食也吧

2024-08-12