2022-04-15
今次係第二次嚟,上一次已經係差不多一年前啦!上年黎嘅時候,我哋係唯一一組客人,今次嚟,滿座都不特止,仲有人喺出邊等位添!一入到黎,已經好滿意啲冷氣好足!不過亦因為咁樣,嘢食好容易就會凍,所以記住唔好用太多時間相機食先,快快食落肚!不過講開又講,佢杯熱茶係可以由坐低到走,都係出緊煙嘅⋯⋯唔知點做到的今次叫咗個貴啲嘅lunch set $268 ,仲有得免加一我揀咗鮑魚,鵝肝同炒飯,不過都偷食咗隔籬嗰個嘅牛全餐最唔好食係沙律,有啲出咗水,溝淡咗啲沙律醬。麵豉湯夠熱,唔會話過分死鹹,個樣都幾靚。鮑魚加咗黑松露醬,好香!大蝦勁好食!!濃濃嘅蝦膏味,又爽口最後用埋啲沙律菜點埋啲汁份牛都好味,不過隔離啲炸蒜先至係重頭戲!香口唔油膩鵝肝我就覺得冇乜特別,其實去邊間食嘅味道都差不多,不過佢隔離個伴碟用咗紅酒啤梨,呢個我覺得幾出色!個炒飯有櫻花蝦,炒出嚟粒粒分明,唔錯,但係真係好大碗,最後我都食唔晒⋯⋯炒菜就普普通通啦,正常質素。最後我覺得個甜品有啲敷衍,不過算啦,整體嚟講我覺得比得呢個價錢算好抵食!其實有啲想同廚師交流,但係佢個樣有啲嚴肅,好專心咁幫我哋準備食材,我就費事打攪佢