2023-07-07
同老闆喺尖東嗰頭見完客,難得老細請食飯,搵做緊六六折嘅鐵板超食Lunch😋入到去餐廳環境都幾大幾舒服,有好幾間大房,餐廳老闆擺咗好多私人珍藏嘅超人figure喺店入邊,俾愛好者觀賞😍揀咗個R餐~先上沙律🥗同埋兩個前菜:芥末八爪魚+脆魚核桃😋第一道菜係南非活鮑魚鮑魚好大隻,仲郁下郁下好新鮮,肉質彈牙鮮甜,正👍之後係大海蝦🦐師傅三兩下手勢就成功起殼拆件,蝦頭煎得香脆,蝦肉嘅肉質亦好彈牙,比起平時食開嘅虎蝦濃味好多,勁正👍仲有銀鱈魚🐟銀鱈魚煎到皮脆肉軟,皮同魚分開煎,魚皮煎到好似薯片咁脆卜卜,肉亦煎到好嫩滑!😋A5和牛厚燒🥩煎到外焦內軟,牛嘅油香味好正,裡面保持粉嫩,充滿油脂肉汁,入口即融,油脂大爆發,油脂佈滿味蕾,令人回味無窮!海鮮湯及炒雜菜及炒雜菜一啲都唔馬虎,真材實料👍蝦乾蟹子炒飯炒飯用咗蝦乾,蛋同蟹籽,我要求咗多蔥嚟嘅飯粒粒分明,好惹味!服務方面,侍應主動加茶加得好密,食物新鮮質素高,廚師調味火喉控制得宜😋價錢雖然唔算平,但食物嘅質素同服務值回票價,而且仲有66折,超抵👍
揀咗個R餐~
先上沙律🥗同埋兩個前菜:芥末八爪魚+
脆魚核桃😋
第一道菜係南非活鮑魚
鮑魚好大隻,仲郁下郁下好新鮮,肉質彈牙鮮甜,正👍
之後係大海蝦🦐
仲有銀鱈魚🐟
A5和牛厚燒🥩
海鮮湯及炒雜菜及炒雜菜
一啲都唔馬虎,真材實料👍
蝦乾蟹子炒飯
炒飯用咗蝦乾,蛋同蟹籽,我要求咗多蔥
嚟嘅飯粒粒分明,好惹味!