2025-01-08 508 瀏覽
朋友話銅鑼灣開咗間好特別嘅火鍋,就係呢間位於登龍街嘅去滾,因為個名實在太特別,所以我哋決定試吓。餐廳環境真係好舒服,好多特別嘅打卡位,餐廳裝潢偏古雅,但當中融合咗型格嘅元素,型格古風好有特色。餐廳嘅牌匾上面仲有啲好有gimmick嘅字眼,非常有趣👍湯底方面,我哋叫咗芫茜皮蛋豆腐湯底,濃濃嘅芫茜同埋皮蛋香味,真係好滋味😋。我哋叫咗潮汕極品特級吊龍,牛脷芯,白墨魚丸,黑松露餃(入面嘅鮮蝦非常爽滑彈牙),同埋小食蝦膠釀油炸鬼。潮汕吊龍同牛脷芯都非常有牛味,啲肉質新鮮,厚薄適中,真係打邊爐一流。手打黑白墨魚滑,呢個墨魚滑好特別啊,又黑又白,食落仲有粒粒墨魚添,好香墨魚味。黑松露餃入面嘅鮮蝦彈牙又鮮甜,真係唔可以錯過。蝦膠釀油炸鬼就更加係新鮮熱辣辣,非常脆口。值得一讚係呢度嘅職員服務態度非常好,對客人照顧得無微不至,非常有禮貌同體貼,令我哋用餐體驗更加愉快。去滾📍登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 27樓

去滾