2018-06-07 263 瀏覽
講起中式餐廳又或者飲茶大家都只係聯想到蝦餃燒賣呢啲傳統點心其實喺香港入面好多中式餐廳嗰啲食物質素其實就大同小異而呢一間位於觀塘嘅中式餐廳名已經夠特別通常我哋見到係兩至三個字,呢一間係用四個字再睇一睇佢菜單大部份嘅點心都係創意點心例如今次有嗌嘅黑松露蘑菇包首先佢個外型十足十同蘑菇形狀一樣呢一方面都好考師傅嘅功夫之後仲有一大碗嘅上湯海鮮麵,麵食落去真係有啲特別因為佢既唔係伊面又唔係普通我哋食到嘅幼面,亦都唔係上海嗰隻面所以好新奇。而個湯底又唔會話太鹹飲落去都清清地自己覺得表現幾出色最後亦都有試呢一度最出名嘅燒鵝,咁今次就要咗個例牌其實例牌大約都夠三個人食份量都幾大咁燒鵝肉質好鮮甜而且個皮都好脆,雖然有幾舊係比較肥少少但係整體來講做得好出色都幾回味無窮所以呢一間人流長期咁旺都係有原因而且都係值得推介嘅

所以呢一間人流長期咁旺都係有原因而且都係值得推介嘅
2018-06-06