2020-07-21
之前已經嚟食過晏,味道都唔錯,仲好印象深刻我哋唔夠現金,但要消費滿$300先有得碌卡,店員見我哋連鞋底張$20拎埋出嚟都唔夠(講笑🤣),就好好人咁俾我哋用信用卡。因此,我成日都想再返嚟幫襯小店。呢晚朋友接我返工,我就帶咗佢去「瘋鳥」開餐。雖然餐廳現時放置咗唔少隔板,但都睇得出原本裝修係幾靚,有花心思。我哋坐咗喺門口棵樹🌳旁嘅枱,打卡一流!另一邊箱有兩個窗口吧枱位可以望公園景,相信係文青打卡至愛📸。今次專登嗌啲未食過嘅菜式,晚市無做套餐,價錢中等,不過嗌主食飲品有得減$20。食物選擇係偏西式Fusion吧,都大路嘅,實有嘢啱食😜。上次食過小食拼盤確係唔錯,但我唔太肚餓同唔想食炸物,所以我哋只係嗌咗兩個主菜同一個甜品,無平日咁瘋狂🙈。澳洲西冷牛扒(8安士)Australian Sirloin Steak (8 OZ)($148),🥩牛扒好大件喎,個樣亦幾吸引;肉質同肉味唔錯,最欣賞係夠厚切,食落先有滿足感。伴碟有沙律菜同薯條,份量亦都多。餐廳無問我哋牛扒要幾成熟,佢哋預設熟度係五成至七成中間,對我哋嚟講啱啱好😋。牛肉呈粉紅色,嫩嫩的,正。意式橙汁煙鴨胸扒Smoked Duck Breast
另一邊箱有兩個窗口吧枱位可以望公園景,相信係文青打卡至愛📸。 今次專登嗌啲未食過嘅菜式,晚市無做套餐,價錢中等,不過嗌主食飲品有得減$20。食物選擇係偏西式Fusion吧,都大路嘅,實有嘢啱食😜。
上次食過小食拼盤確係唔錯,但我唔太肚餓同唔想食炸物,所以我哋只係嗌咗兩個主菜同一個 甜品,無平日咁瘋狂🙈。
總括嚟講,餐廳真係幾高質,唔係單靠個樣呃文青😏。一開始唔預佢嘅牛扒會好食,點知成品頗高水準的,塊扒本身未必好靚,但煮藝搭救。寶礦力沙冰亦都好飲。食物以外,環境同服務都好好,絕對值得推介💯!