2024-09-02 116 瀏覽
終於!嚟到呢間長沙灣近排好hit嘅boholic cafe。波希米亞風嘅裝修真係好靚好靚,每個角落都好適合打卡,甚至乎連食物嘅擺盤都非常精美😍 🤍芝士焗澳洲薯皮薯皮加上拉絲焗芝士,再灑上粒粒脆煙肉同香蔥,配酸忌廉,無可挑剔🤍美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋配洋蔥圈豬肋骨肥瘦適中,除咗微甜嘅燒烤場之外,仲有配一種煙燻香辣醬汁,特別惹味。另外要提嘅大大塊燒菠蘿,香甜多汁🤍開心果奶蓋梳乎厘班戟開心果迷一定要留肚食呢個甜品,開心果奶蓋滿瀉,味道濃郁,雙層班戟軟綿,食完超飽肚 🤍特濃黑芝麻鮮奶拉花係一隻可愛嘅狗狗😍 表面黑芝麻好似芝麻糊咁濃郁,正中我心思🤍士多啤梨牛油果沙冰平時唔鍾意飲有碎冰嘅奶昔,呢杯茶就岩曬。用咗真材實料嘅牛油果加酸酸甜甜嘅士多啤梨醬,兩者味道平衡拿捏得幾好

🤍芝士焗澳洲薯皮

🤍美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋
配洋蔥圈
另外要提嘅大大塊燒菠蘿,香甜多汁

🤍開心果奶蓋梳乎厘班戟

🤍特濃黑芝麻鮮奶