2024-10-31 186 瀏覽
今日嚟咗長沙灣與荔枝角站中間一間屹立不倒開咗好多年嘅coffee shop. 記得疫情前,已經跟朋友嚟過慶祝生日,記得d 嘢好好食,今次特登帶媽媽嚟打卡試吓啦。未入去,已經有好多打卡位。門口設計好似一間希臘屋。有動物嘅朋友可以在外面叫嘢食帶埋動物來打卡。入到去左右兩邊都有得坐低打卡。芝士焗澳洲薯皮食落唔會好滯脆卜卜咬落去軟腍腍,再加埋喺薯仔上面嘅配料非常好食惹味。美式BBQ 醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈超級入味嘅豬肋骨食落好腍豬肉非常惹味再加埋炸到脆脆嘅洋蔥圈同埋好新鮮嘅火線菜完全冇得頂黑糖伯爵茶鮮奶咖啡非常喜歡伯爵茶嘅我當然試吓該店主打嘅黑糖伯爵鮮奶咖啡飲落去伯爵茶唔會冚咗咖啡嘅味道,估唔到黑糖再加伯爵茶同鮮奶咖啡可以咁matchBoholic精選水果茶非常濃味嘅水果茶非常之香濃,食完肥膩嘢之後飲吓熱飲嘅水果茶非常消滯解渴。原味鮮果疏乎厘班戟超好味嘅pancake上面仲有藍莓士多啤梨粒好似似空氣咁食完都唔會好滯軟綿綿好夢幻。少女心即時出嚟打卡必點。

芝士焗澳洲薯皮

美式BBQ 醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈