2023-11-14 126 瀏覽
長沙灣出名多特式野食,價錢又公道。今次我就去幫襯咗一間西班牙小店,令我回憶起幾年前去西班牙玩嘅感覺😂蕃茄多士 🍅 話說曾經去過西班牙旅行,旅行期間最鐘意嘅Tapas之一就係佢,差不多每間餐廳都會有呢一個Tapas 食,見到呢間小店有,即刻order, 當堂回憶返晒嚟,toast 超鬆脆,蕃茄夠甜夠juicy, 橄欖油夠香,呢個必叫👍播啲歌深海八爪魚 🐙 八爪魚而面上灑上紅椒粉,下面墊咗幼滑薯蓉,賣相吸引,深海八瓜魚用橄欖油慢燉,肉質夠腍,夠入味,薯蓉都好好味😋西班牙蒜油蝦+配多士 🍤 店員拎上來,已經聞到一浸浸好香蒜蓉味,微辣+蒜油嘅味道perfect 👍蝦大隻 又彈牙,用附上脆多士點埋d 蒜油食,100分西班牙海鮮飯 🥘 食西班牙嘢,點少得Paella 🥘海鮮飯帶有香濃嘅海鮮鮮味,有青口、蜆及大蝦,餐煮得啱啱好,軟硬適中,好好味☺️

蕃茄多士 🍅

深海八爪魚 🐙
肉質夠腍,夠入味,薯蓉都好好味😋

西班牙蒜油蝦+配多士 🍤
牙,用附上脆多士點埋d 蒜油食,100分

西班牙海鮮飯 🥘
食西班牙嘢,點少得Paella 🥘