2024-11-02 102 瀏覽
呢間位於長沙灣嘅Cafe真係幾有特色,特別係我哋今日去嘅時候,已經充滿晒Halloween嘅氣氛。入到去,裝修好精緻,有好多Halloween嘅裝飾擺設,仲有專門嘅打卡位,影相打卡真係一流。食物方面,前菜我哋試咗芝士焗澳洲薯皮,上面有蔥花同煙肉粒,芝士仲會拉絲,食落好香口。薯皮夠脆,配埋佢嘅sour cream,真係perfect match,完全提升咗個味道。主菜我哋叫咗美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨,呢個真係必試之選!豬肋骨啲肉好腍,BBQ醬汁夠惹味,完全滲入咗啲肉度。配埋啲洋蔥圈,真係又脆又香,仲有兩件烤菠蘿,好甜好juicy,側邊嘅沙律菜亦都好清新爽脆。甜品方面,我哋試咗開心果奶蓋疏乎厘班戟,呢個班戟真係大件又鬆軟,食落好輕盈。開心果奶蓋又香又Creamy,成件事配埋真係無得輸。飲品方面,我哋叫咗白桃奶酪,同埋蜂蜜伯爵紅茶。白桃奶酪有淡淡嘅桃香,奶味又夠香濃;至於蜂蜜伯爵紅茶,就可以自己加蜜糖,控制甜度,幾貼心。