2021-12-04 1035 瀏覽
咁岩係附近買完野就睇下附近有咩餐廳食😝 餐廳門面裝修好低調神秘 唔細心望 都唔知係食日式拉麵🙈 仲要原來係好出名🙈 (失敬了)專門食 海老湯底沾麵🤩🍜🍜-咁岩我哋入去已滿座🙈 所以係店外排隊等一陣 侍應好好咁 比定餐單紙 我哋落定單 一入席坐一陣就即刻送上小食及沾麵🤩🤩😋😋 - 🦐🍅蝦汁蕃茄湯沾麵 $99 極愛蕃茄的我 見到有蕃茄湯底即刻叫 湯底好香濃 濃郁的蝦油及茄汁 用新鮮的蝦及豬骨煮成 再加上酸甜的鮮茄及茄汁 🤩🤩 不過有啲偏咸 加左豬骨湯就好啲啦🙈配料豐富 有兩塊叉燒 糖心蛋 櫻花蝦 香蔥 醃筍 🤩😝 特別一讚 糖心蛋煮到岩岩好 啲蛋汁流入湯底 令蝦湯更美味😋😋😋叉燒亦是即場用火熗燒到焦香😋 誠意十足 - 🦐🍜蝦汁醬油湯沾麵 $79 對比蝦汁茄蕃茄湯 呢款湯比較清甜 更顯蝦香味 加上糖心蛋的蛋汁混合 更鮮甜 😋😋另外 麵條偏粗身 煙韌 掛湯能力強 能沾上好多湯😋😋 ☺️☺️ 食完沾麵 🙈🙈店員仲會幫你倒上豬骨湯 比你當湯飲埋啲湯 食完勁滿足😋😋 - 烏賊炸玉 (隨送 ) 一送上沾麵 店員亦每人送一份炸玉其實係一份 香脆的紫菜片上放好好的炸米脆脆 可以夾住食 或者放在湯食都得😋😋 我
咁岩係附近買完野就睇下附近有咩餐廳食😝
餐廳門面裝修好低調神秘
唔細心望 都唔知係食日式拉麵🙈
仲要原來係好出名🙈 (失敬了)
專門食 海老湯底沾麵🤩🍜🍜

☺️☺️ 食完沾麵 🙈🙈
店員仲會幫你倒上豬骨湯 比你當湯飲埋啲湯
食完勁滿足😋😋
蝦汁醬油沾麵

烏賊炸玉 (隨送 )
一送上沾麵 店員亦每人送一份炸玉
其實係一份 香脆的紫菜片上放好好的炸米脆脆
可以夾住食 或者放在湯食都得😋😋
我就選擇夾住食 完再將剩下的脆米倒入湯 食😋😋😋😝 口感一流😂🙈
烏賊炸玉

🍽🍴餐廳環境🍽🍴
沾麵款式唔多 專做海老湯底 夠晒專一🤩
而且味道好鮮美 香濃 ☺️☺️
店內裝潢偏簡單 而且地方唔大 只有12個座位 🙈🙈
感覺似 日本街頭的居酒屋 😝
地方小小圍住廚師 可以一路食 一路睇住佢地即場烹飪美食😋
廚師 亦會留意我地食到差不多 就會幫我地加湯 好細心👍🏻👍🏻👍🏻

2021-11-27
20 分鐘 (堂食)