2022-06-23
長沙灣露營風高質小店🤍-👀沒有立場資訊-🍽串點set ($280)-🍞前菜—芝士豬肝醬多士多士好足料,小編同朋友本身都唔係好食豬肝,同埋好驚好腥,但係食落口完全冇腥味之餘仲好香口,而且好多芝士,多士外脆內軟,幾好味~🐟炸物—芝士魚手指咬落口完全唔油,炸衣好脆,唔會太厚,魚肉夠軟嫩,同埋好入味!!另外個芝士醬幾入味同幾濃,幾推介👀🐂燒物—燒和牛舌芯牛味幾濃,唔會好韌,咬落幾爽口,口感同熟度啱啱好,而且好多汁,調味亦都唔會過鹹🤓-🐔燒物—燒脆骨雞肉丸子有啲雞軟骨係入面,令口感幾特別,味道係日式照燒汁嘅味道,一樣都係幾夠入味同埋味道偏甜,送酒好正~-🥘燒雞肉串 (冬蔭味)冬蔭公汁微辣,好入味,食落幾香口,同埋雞肉夠滑嫩多汁,幾有驚喜😚🫕主食—黑松露忌廉海鮮湯烏冬未食已經聞到好香黑松露味,同埋啲烏冬好掛湯,食落夠彈牙,唔會太淋,湯底有好濃嘅忌廉同松露味,又唔會太漏!而且入面好多海鮮料,有青口、蜆、魷魚,食落都幾鮮~不過就唔算好大隻😗🥬炒雜菜好似係用咗娃娃菜,食落幾清甜之餘都幾夠鑊氣,而且夠多汁,上面仲加咗啲木魚碎,感覺幾日式!餐廳嘅裝修同擺設都勁有露營風味,有露營枱櫈,亦都有高枱,不過露營枱櫈
👀沒有立場資訊
🍽串點set ($280)
🍞前菜—芝士豬肝醬多士
🐟炸物—芝士魚手指
🐂燒物—燒和牛舌芯
🐔燒物—燒脆骨雞肉丸子
🥘燒雞肉串 (冬蔭味)
🫕主食—黑松露忌廉海鮮湯烏冬
🥬炒雜菜
餐廳嘅裝修同擺設都勁有露營風味,有露營枱櫈,亦都有高枱,不過露營枱櫈對於比較高嘅人就會坐得辛苦啲,因為張凳同張枱都幾矮🤣舖頭位置唔多,但係食物味道同埋質素都幾高,會想encore試埋其他串燒!發現小店真係成日都會好有驚喜😛仲有店員服務都幾好,好搞笑🤣
味道 9/10
服務 8.5/10