2024-11-02 135 瀏覽
📍位於長沙灣一帶總是能到不少特色咖啡廳 餐廳以高樓底深棕色門框搭配落地大玻璃🤩 加上使用金屬餐具 帶少許復古味道而不失精緻 🫶🏼 主打日系西餐~ 🌀 巴斯克燉雞 個味道出乎意料地有驚喜 醬汁蕃茄味道相當明顯🫣 未入口都已經滲出濃烈羅勒葉香氣 兩者配搭度十分高! 🔥 配料三色椒煮得軟淋香甜 2大塊雞肉 經過微微烤烘 香口而嫩滑多汁 特別喜歡使用西班牙鐵盤盛載的方式 就算放耐咗都仲係暖笠笠 💟🌀 斧頭豬鞍伴紅酒川貝玉桂燉啤梨 冇諗過呢個價錢個豬鞍排會有成2cm厚度😱 肥瘦適中唔會好多肥肉 但用咗慢煮方式所以鎖住到肉汁 口感細嫩完全唔覺得韌🙋🏻‍♀️ 🌀 香煎帶子櫻花蝦卡邦尼意粉 卡邦尼意粉好掛汁 入味但又唔會太鹹 只能說這間餐廳調味都很合我口味!🙌🏼 櫻花蝦脆脆的口感 同時中和咗忌廉汁的單調 同朋友一致表示喜歡 🌀 核桃蘋果香蕉燕麥奶昔 餐廳設有健康系列 核桃味比較淡 但蘋果香蕉味非常出色 飲落清新舒服🌱🔅值得一讚 店員溫柔親切 餐廳仲要堂食免加一!
📍

🌀 巴斯克燉雞

🌀 斧頭豬鞍伴紅酒川貝玉桂燉啤梨

🌀 香煎帶子櫻花蝦卡邦尼意粉

🌀 核桃蘋果香蕉燕麥奶昔

🔅值得一讚 店員溫柔親切 餐廳仲要堂食免加一!
巴斯克燉雞

斧頭豬鞍伴紅酒川貝玉桂燉啤梨