今日去左長沙灣交文件,途經見到勁出名的雪山冰室,聽長輩們日講夜講尼間餐廳,原來已經60年歷史啦!我見餐牌都幾多招牌,當然叫唔晒啦!只系揀左幾款黎try try⋯😋 ⦁榛子醬西多士 $35嘻嘻,去親茶記必嗌西多士!麵包鬆軟,夾心果層有好多榛子醬,比一般出面食既冇咁油膩。 糖漿就自己落,甜度可以自由調教! ⦁咖哩牛腩飯 $32小小辣好惹味,有好多牛筋,滿滿膠原,正!✨牛筋控必!食! ⦁芝蛋牛肉漢堡 $58自家製牛肉漢堡,有咬口,食落唔乾!隻蛋仲要係流心蛋😍,食落去令到個包更加juicy。麵包面有麵包面脆 好香嘅芝麻味。果餐仲有個肉醬意粉,好多肉醬! ⦁炸魚薯條 $32炸魚既脆漿唔太厚,都算大條。另外,薯條唔油膩,唔會整到成手油,茄汁都係整支提供,想落幾多就幾多!唔洗浪費! ⦁華田曲奇妙趣 $25成杯華田最頂係忌廉,仲有塊Oreo餅做裝飾,成杯都色彩繽紛。如果小朋友一定好鍾意!❤️

⦁榛子醬西多士 $35

⦁咖哩牛腩飯 $32
小小辣好惹味,有好多牛筋,滿滿膠原,正!✨牛筋控必!食!

⦁芝蛋牛肉漢堡 $58

⦁炸魚薯條 $32