其實已經唔係第一次食japjap啲手工蛋糕,因為上年生日,朋友買過japjap嘅伯爵茶焦糖栗子蛋糕,真係試過好好食👍🏻!好難忘!係我食過最好食嘅蛋糕!之後follow 佢哋IG,知道係用低糖、天然料去做,都係啲無添加同埋天然糖,罪惡感都冇咁大😂,因為坊間真係好少店會着重喺呢啲位。第二次食係我自己訂,無論食物同服務都勁高質,因為交收我去錯出口🙈,但老闆娘勁好人🥺,之後仲傾咗陣計,真良心小店。今次喺IG睇到佢同呢間長洲Cafe有短期合作,勁掛住佢啲蛋糕😋,同埋好耐冇去過長洲,所以去搵老闆娘,順便可以慢活下。今次食新口味抹茶戚風蛋糕同髒髒撻,都好食,但我鍾情於伯爵茶😆我朋友就話髒髒撻好食。咖啡方面,朋友話好飲,因為我唔飲咖啡,所以唔評論啦。環境方面,雖然舖頭唔大,但有特色,走露營風格,因為當日好熱,我就無坐戶外,入返去坐冷氣位!其實好近碼頭,一落船轉左沿海行度就見到。同朋友食件撻飲杯嘢,呢度係唔錯嘅選擇。而japjap嘅蛋糕就更加唔使講,試過真係返唔到轉頭!

• 伯爵茶戚風蛋糕