2023-10-18
入到長洲🏝️點可以唔食平安包😋但Soy Egg 🥚同9 Flag 🏳️已經食厭左蒸既,咁岩見到有間串燒店🍢門口貼左炸平安包既相🥯立即入左去試試佢😋必試: 脆脆平安包🥯 (如果入到長洲想食平安包,又食厭左蒸既,可以一試)是但食評🌟💬✰環境😋香港特色😋雖然店鋪細細 但坐位放得幾開 都坐得幾舒服🏪牆身大大隻咁寫左長洲鐵漢4隻字🧔簡單而有力 鐵漢既表現🧔Menu上都有好多款串燒 炸物 主食揀 傳統新式都有🍢應該都滿足到唔同人想食既野難得坐得舒服又多野揀既串燒店😋✰脆脆平安包(流沙奶黃) ($28) 🥯 炸既平安包 岩晒打卡同食厭左蒸既你🙂先講賣相已經可以拎住影十萬張相📸話俾人知你入左長洲又唔想影”長洲站”可以試下影依個味道方面,蛋黃味都夠🥚鹹甜比例剛好 有小小沙既口感⛱️但可惜果日炸得唔夠透外皮唔夠脆 餡唔夠熱🔥如果夠熱,可能流沙既效果會更好⛱️✰煉奶油炸鬼 ($18) 👻 硬掘掘💎😟 本身見到佢都幾得意 expect 佢炸到脆卜卜加埋煉奶🥛 應該超級好食可現實係唔夠熱🔥油炸鬼本身好硬💎冇脆既感覺 都幾失望😟✰桂花蜜漬車厘茄 ($22) 🌼🍅 應該係拌車厘茄 唔係漬🙂上邊灑左D桂花碎🌼加埋桂花蜜本身都
是但食評🌟💬
Menu上都有好多款串燒 炸物 主食揀 傳統新式都有🍢
應該都滿足到唔同人想食既野
難得坐得舒服又多野揀既串燒店😋
先講賣相已經可以拎住影十萬張相📸
話俾人知你入左長洲又唔想影”長洲站”
可以試下影依個
味道方面,蛋黃味都夠🥚
鹹甜比例剛好 有小小沙既口感⛱️
但可惜果日炸得唔夠透
外皮唔夠脆 餡唔夠熱🔥
如果夠熱,可能流沙既效果會更好⛱️
✰煉奶油炸鬼 ($18) 👻 硬掘掘💎😟
✰蒜燒原條茄子 ($38) 🍆 好夠蒜味 惹味😋
孜然粉同蒜粒都俾得幾多🧄
麻油味略略多左DD
但整體味道好食
燒得岩岩好,可以夾到一梳梳🔥
唔會過淋或過硬
是但總結: 鐵漢🧔但柔情既串燒店🍢 傳統新式都有😋