2024-03-24 86 瀏覽
由中環碼頭坐10:15am嘅渡輪去長洲chill chill,早餐都未食,好肚餓呀!🌞一落船轉左行左兩步見到有間唔錯嘅餐廳有早餐食就坐低啦😋餐廳有分室內同室外,室外可以對住個海食早餐,當然坐室外啦!😍餐廳嘅全日早餐由10:30am開始供應,去到5pm,雖然其他餐牌上嘅意粉同薄餅都好吸引,不過我都係堅持食早餐先嘅。🤣Egg Benedict @ Smoked Salmon $88Egg Benedict 一份有兩件,每件都有我拳頭咁大😌 煙三文魚份量十足,沙律淋上醋,好開胃😋 沙律菜亦都好新鮮,而且加入青瓜,係好清爽嘅沙律。👍🏻Muglan Big Breakfast $118蘑菇加入黑椒去炒,唔會炒得過乾,蘑菇嘅汁好鮮😋 焗豆入邊除咗黑椒,亦都加入咗其他調味料。薯餅係脆嘅!最令我意外嘅,原來個吐司係餐廳自己做嘅麵包,所以麵包仲有煙靭嘅口感😋早餐係包埋飲品嘅,揀咗杯咖啡慢慢飲。☕️

Muglan Big Breakfast $118

早餐係包埋飲品嘅,揀咗杯咖啡慢慢飲。☕️