2018-08-31 198 瀏覽
難得今天可以早收工,約同事一起到尖沙咀Shopping 跟住食埋晚飯🥣返屋企。行到THE ONE 買完化妝品後肚子餓,突然落大雨於是就近搭電梯上17 樓「利寶閣」洒樓食啦!環境又唔錯,遠望海景,使人感覺舒適😌先來一碟餐前小食,鹵水豬腳仔煮得入味,有陣陣酒香及滷水汁味,烹煮得夠淋,真的越食越滋味😋再來一個谷飼豚肉叉燒飯,叉燒夠淋肉質鮮嫩多汁。蛋黃醬汁融合叉燒感覺滑溜有趣😋佛跳牆食材豐富,有雞腳,豬肉,花膠,鮑魚,魚翅,湯夠熱火候十足!啱我喜歡食湯渣嘅人,非常鮮甜飽肚薑蔥花膠滑雞煲,侍應一打開個煲蓋🍲,香氣撲鼻👃,薑蔥味道香😋,使人食指大動,吃了一口雞來,肉質嫩滑。綠豆蓉化於糖水中非常可囗🍵,如果加入海帶味道一流,夏天吃十分清潤消暑👍

環境又唔錯,遠望海景,使人感覺舒適😌

薑蔥花膠滑雞煲侍應一打開個煲蓋🍲,香氣撲鼻👃,薑蔥味道香😋,使人食指大動,吃了一口雞來,肉質嫩滑。

2018-08-29