2025-01-12
餐廳: HeySoNuts地址: 土瓜灣北帝街147號地下3號舖今日放假, 朝早睇完戲, 下晝做埋少少私人嘢, 夜晚就約朋友食飯, 我一直都好鍾意特色餐廳, 今次終於有機會嚟到土瓜灣試下呢間小店, 無論係食物定甜品都相當出色 (對於無法抗拒甜品的我, 聽聞佢哋嘅窩夫加入咗麻糬, 真係期待已久.) 雖然唔算好大, 但感覺好溫馨, 而且晚上幾乎坐滿人, 足見人氣唔少! 特別係佢哋嘅甜品菜單, 真係非常豐富!我哋點左:手打西冷牛肉漢堡配大蘑菇同薯條 $156呢個漢堡真係值得一試!漢堡扒厚實,外面煎得微微焦香,裡面又嫩滑多汁,牛肉味道濃郁。加上原隻大啡菇,香氣四溢,滋味無窮!配搭新鮮生菜、芝士同埋蕃茄,真係好味到不得了。而且,粗身薯條炸得金黃香脆,口感超級豐富,薯味濃郁,食完讓人意猶未盡。仲有,佢哋仲有個手打雞肉蝦漢堡,聽落咁特別,下次一定要試下!香料牛油烤春雞配印度香飯 $288(兩人份)呢個烤春雞真係好大份,兩個人食足夠!整隻雞外皮香脆,裡面保留住肉汁,雞肉滑嫩得來又多汁。香料飯本身味道已經好惹味,配上秘製醬汁,更加令整個味道升華,真係好食到不得了!開心果茉莉花醬日式梳乎厘班戟 $104我
地址: 土瓜灣北帝街147號地下3號舖
我哋點左:
手打西冷牛肉漢堡配大蘑菇同薯條 $156
香料牛油烤春雞配印度香飯 $288(兩人份)
開心果茉莉花醬日式梳乎厘班戟 $104
我哋選擇咗呢款新品梳乎厘班戟作為甜品,因為我好鍾意開心果,當然對呢個班戟充滿期待。一上到來,班戟就已經好吸引,淋滿開心果醬,仲灑咗唔少開心果碎,再加上士多啤梨粒,賣相真係靚到不得了。
呢啲梳乎厘班戟做得好軟綿,入口空氣感十足,微微濕潤,蛋香味好濃,配上開心果醬的確好味。不過,我哋大家都覺得茉莉花的味道稍微隱約,冇咁突出。整體嚟講,真係一個唔錯的選擇!