2024-11-27
之前喺長沙灣睇完戲之後見到附近有間cafe勁靚,不過好多人排隊冇去到。今次終於有時間早少少去到去等,店舖分左室內同門口嘅半露天用餐座位。餐廳佈置得非常典雅,而且亦都有唔少打卡位,啱曬閨蜜或者情侶嚟chill 下😌 📌Boholic全日早餐🌅🐷🍅🍍🥐🥚🥗喺cafe識食一定要食all day breakfast色彩繽紛又有齊曬全日所需嘅營養包括有有香草腸、扒茄、香烤鮮菠蘿、牛角包、太陽蛋、大啡菇、澳洲沙律菜份量十足夠曬飽肚最驚喜係有香烤菠蘿,非常青甜又多汁📌Boholic小食拼盤🦑🐔🦐小食拼盤入面有炸魷魚、炸雞翼同炸蝦 每款食物都炸到香口酥脆,冇油膩感啱曬同朋友邊傾計邊食,keep住啲儀態📌開心果奶蓋梳乎厘班戟💚😁🥞想食pancake一定係食呢期流行嘅開心果系列店員拎住滿佈開心果醬嘅班戟過泥,令人極其興奮Pancake嘅份量都好大,如果同朋友慶祝生日,揀佢嚟代替生日蛋糕最好不過最頂仲佈滿開心果碎碎,香脆得來仲可以增加口感啱啱整好嘅仲有餘溫添超級鬆軟又充滿住蛋香嘅pancake沾上香滑濃郁嘅開心果奶蓋都唔會被掩蓋食落都唔會覺得heavy,而且甜度適中同幾個朋友share食就岩岩好,獨食難肥😆
📌Boholic全日早餐🌅🐷🍅🍍🥐🥚🥗
喺cafe識食一定要食all day breakfast
色彩繽紛又有齊曬全日所需嘅營養
份量十足夠曬飽肚
最驚喜係有香烤菠蘿,非常青甜又多汁
📌Boholic小食拼盤🦑🐔🦐
小食拼盤入面有炸魷魚、炸雞翼同炸蝦
每款食物都炸到香口酥脆,冇油膩感
啱曬同朋友邊傾計邊食,keep住啲儀態
📌開心果奶蓋梳乎厘班戟💚😁🥞
想食pancake一定係食呢期流行嘅開心果系列
店員拎住滿佈開心果醬嘅班戟過泥,令人極其興奮
最頂仲佈滿開心果碎碎,香脆得來仲可以增加口感
啱啱整好嘅仲有餘溫添
食落都唔會覺得heavy,而且甜度適中
同幾個朋友share食就岩岩好,獨食難肥😆😆😆
📍Boholic
長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓